Roláda s jednoduchým čokoládovým krémem

Výborná roláda, která je rychle upečená a stačí ji potřít krémem jen ze dvou ingrediencí. Nepotřebuje dlouho tuhnout a můžete ji brzy podávat. Nejlépe chutná s kopečkem zmrzliny nebo dozdobená šlehačkou.

Ingredience (25 x porce)

Těsto na roládu

Krém

Postup přípravy

  1. Rozdělíme vejce na žloutky a bílky. Žloutky dáme šlehat s cukrem a šleháme, dokud hmota nezvětší objem a není téměř bílá.
  2. Smícháme mouku s práškem do pečiva. Zvlášť vyšleháme bílky se špetkou soli do tuhého sněhu.
  3. Vše opatrně promícháme vařechou a rychle dáváme na plech s pečícím papírem. Důkladně rozetřeme a dáme péct do rozehřáté trouby na 180 °C. Pečeme, dokud okraje nezrůžoví. Doba pečení je asi 15 minut. Je třeba péci krátce, aby šla roláda smotat.
  4. Po mírném vychladnutí stočíme roládu přes pečící papír a s utěrkou. Necháme stočenou zcela vychladnout a připravíme krém.
  5. Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu na vaření a jakmile je rozehřátá vmícháme zakysanou smetanu. Necháme chvíli chladnout.
  6. Roládu rozvineme a potřeme krémem. Znovu zavineme. Zbytek krému použijeme na dozdobení rolády.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 139.60 kcal | Protein: 2.51 g | Sacharidy: 15.80 g | z toho cukr: 11.31 g | Tuk: 7.04 g | z toho nas. MK: 3.70 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3959-rolada-s-jednoduchym-cokoladovym-kremem