Tato jemná a nadýchaná čokoládová roláda plněná krémem z mascarpone je elegantní dezert pro slavnostní příležitosti i nedělní odpoledne. Kombinace vláčného kakaového korpusu a jemného, lehce nasládlého krému z mascarpone potěší každého milovníka čokolády.
Ingredience (8 x porce)
Na roládové těsto
Na mascarpone krém
Na dokončení (volitelně)
Postup přípravy
Připravíme si plech vyložený pečicím papírem (cca 30×40 cm).
Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (trvá to cca 5 minut).
Přes síto přidáme mouku, kakao a špetku soli. Zlehka vmícháme stěrkou, aby se zachovala nadýchanost.
Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
Upečené těsto vyklopíme na čistou utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sloupneme papír a ihned zarolujeme (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
V misce vyšleháme smetanu dotuha.
V jiné míse prošleháme mascarpone s cukrem a vanilkou, poté jemně vmícháme šlehačku.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme připraveným krémem a opatrně znovu srolujeme.
Povrch můžeme poprášit kakaem, čokoládou nebo ozdobit ovocem.
Necháme alespoň 1 hodinu vychladit v lednici.
Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 294.88 kcal |
Protein: 6.08 g |
Sacharidy: 17.39 g |
z toho cukr: 16.55 g |
Tuk: 22.88 g |
z toho nas. MK: 14.56 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4628-cokoladova-rolada-s-mascarpone-kremem