Čokoládová roláda s mascarpone krémem

Tato jemná a nadýchaná čokoládová roláda plněná krémem z mascarpone je elegantní dezert pro slavnostní příležitosti i nedělní odpoledne. Kombinace vláčného kakaového korpusu a jemného, lehce nasládlého krému z mascarpone potěší každého milovníka čokolády.

Ingredience (8 x porce)

Na roládové těsto

Na mascarpone krém

Na dokončení (volitelně)

Postup přípravy

  1. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem (cca 30×40 cm).
  2. Vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny (trvá to cca 5 minut).
  3. Přes síto přidáme mouku, kakao a špetku soli. Zlehka vmícháme stěrkou, aby se zachovala nadýchanost.
  4. Těsto rozetřeme rovnoměrně na plech a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 8–10 minut.
  5. Upečené těsto vyklopíme na čistou utěrku poprášenou moučkovým cukrem, sloupneme papír a ihned zarolujeme (i s utěrkou) a necháme vychladnout.
  6. V misce vyšleháme smetanu dotuha.
  7. V jiné míse prošleháme mascarpone s cukrem a vanilkou, poté jemně vmícháme šlehačku.
  8. Vychladlou roládu rozvineme, potřeme připraveným krémem a opatrně znovu srolujeme.
  9. Povrch můžeme poprášit kakaem, čokoládou nebo ozdobit ovocem.
  10. Necháme alespoň 1 hodinu vychladit v lednici. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 294.88 kcal | Protein: 6.08 g | Sacharidy: 17.39 g | z toho cukr: 16.55 g | Tuk: 22.88 g | z toho nas. MK: 14.56 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4628-cokoladova-rolada-s-mascarpone-kremem