Malinoostružinová roláda

Jednoduchý moučník, který je rychle připravený a může mít stovky různých podob a chutí. To je roláda. Výborně chutná s krémy plnými ovoce. Krém z malinoostružin je chuťově výrazný, ovoce je do krému vhodné, má pevnější strukturu.

Ingredience (10 x porce)

Těsto

Krém

Postup přípravy

  1. Oddělíme bílky a žloutky. Žloutky dáme vyšlehat s cukrem do pěny. Pak snížíme rychlost a zamícháme mouku.
  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. Rozetřeme až do okrajů. Těsto bude ve velmi tenké vrstvě.
  3. Vložíme do rozehřáté trouby na 180 stupňů, pečeme asi 15 až 20 minut. Dlouhé pečení znamená, že by se těsto lámalo.
  4. Vytáhneme z trouby, a ještě teplé pomalu smotáme. Necháme vychladnout smotané a připravíme krém.
  5. Mouku zalijeme mlékem a uvaříme hustou kaši. Cukr vyšleháme s máslem do pěny. Do másla přidáváme vychladlou kaši a šleháme. Nakonec přidáme malinoostružiny a dlouze šleháme.
  6. Roládu rozvineme a v silnější vrstvě natřeme krémem. Správně by mezi těsto a krém měla přijít marmeláda, ale můj dojem je, že to výslednou chuť kazí, já marmeládou nenatírám.
  7. Natřenou roládu smotáme, zbytek krému natřeme na horní stranu a na boky. Dáme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 353.83 kcal | Protein: 4.46 g | Sacharidy: 44.93 g | z toho cukr: 33.11 g | Tuk: 18.38 g | z toho nas. MK: 11.01 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1752-malinoostruzinova-rolada