Malinoostružinový dort

Dorty s ovocem jsou svěží a díky želatině je nemusíte nijak zdobit. Vyzkoušejte malinoostružinu. Je hezky tuhá, ideální do dezertů.

Ingredience (10 x porce)

Korpus

Ozdobení

Krém

Želatina

Postup přípravy

  1. Smíchejte v míse mouku s práškem do pečiva. Malou dortovou formu (d = 20 cm) si vyložte pečícím papírem. Oddělte žloutky a bílky.
  2. V robotu vyšlehejte do pěny cukr a žloutky, dlouze šlehejte. Hmota bude bílá a bez krystalků cukru. Postupně přidávejte olej a vodu, každou lžíci zašlehejte.
  3. Vyšlehejte sníh z bílků. Do těsta přidejte nejprve mouku, promíchejte. Pak opatrně vařechou vmíchat sníh.
  4. Nalijeme do dortové formy a dáme péct. Peče se asi 40 minut na 180 stupňů.
  5. Mezitím připravíme krém. Změklé máslo dlouze šleháme s cukrem. Krém bude nadýchaný. Nakonec přidáme omyté malinoostružiny a prošleháme.
  6. Vychladlý dort rozkrojíme na poloviny. Umyjeme dortovou formu.
  7. V polovině dort potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Vrátíme zpět do umyté dortové formy.
  8. Uvaříme želatinu. Šťávu z kompotu dolijeme vodou a vmícháme puding a cukr, pokud je třeba. Postupně zahříváme a stále mícháme. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Necháme chvíli chladnout.
  9. Na dort dáme malinoostružiny. Zaléváme želatinou, nejprve zaléváme do krajů dortu. Poté horní stranu. Uhladíme a dáme do lednice zatuhnout do druhého dne.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 353.82 kcal | Protein: 3.82 g | Sacharidy: 38.61 g | z toho cukr: 22.10 g | Tuk: 21.83 g | z toho nas. MK: 9.26 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1763-malinoostruzinovy-dort