Dorty s ovocem jsou svěží a díky želatině je nemusíte nijak zdobit. Vyzkoušejte malinoostružinu. Je hezky tuhá, ideální do dezertů.
Ingredience (10 x porce)
Korpus
Ozdobení
Krém
Želatina
Postup přípravy
Smíchejte v míse mouku s práškem do pečiva. Malou dortovou formu (d = 20 cm) si vyložte pečícím papírem. Oddělte žloutky a bílky.
V robotu vyšlehejte do pěny cukr a žloutky, dlouze šlehejte. Hmota bude bílá a bez krystalků cukru. Postupně přidávejte olej a vodu, každou lžíci zašlehejte.
Vyšlehejte sníh z bílků. Do těsta přidejte nejprve mouku, promíchejte. Pak opatrně vařechou vmíchat sníh.
Nalijeme do dortové formy a dáme péct. Peče se asi 40 minut na 180 stupňů.
Mezitím připravíme krém. Změklé máslo dlouze šleháme s cukrem. Krém bude nadýchaný. Nakonec přidáme omyté malinoostružiny a prošleháme.
Vychladlý dort rozkrojíme na poloviny. Umyjeme dortovou formu.
V polovině dort potřeme krémem a přiklopíme druhou polovinou. Vrátíme zpět do umyté dortové formy.
Uvaříme želatinu. Šťávu z kompotu dolijeme vodou a vmícháme puding a cukr, pokud je třeba. Postupně zahříváme a stále mícháme. Přivedeme k varu a vaříme 2 minuty. Necháme chvíli chladnout.
Na dort dáme malinoostružiny. Zaléváme želatinou, nejprve zaléváme do krajů dortu. Poté horní stranu. Uhladíme a dáme do lednice zatuhnout do druhého dne.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 353.82 kcal |
Protein: 3.82 g |
Sacharidy: 38.61 g |
z toho cukr: 22.10 g |
Tuk: 21.83 g |
z toho nas. MK: 9.26 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1763-malinoostruzinovy-dort