Jahodový krém na dorty, řezy, rolády

Oblíbený jahodový krém, který je hladký, nadýchaný a krásně drží tvar i když jej použijete ke zdobení. Množství vychází na naplnění velkých piškotových řezů, pokud budete zdobit dort stačí poloviční množství. Na roládu pak ještě méně.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Mléko a mouku smícháme v menším hrnci a přivedeme k varu. Za stálého a náročného míchaní uvaříme hustou kaši. Vaříme asi 2 minuty.
2.
Do změklého másla zašleháme cukry. Moučkového cukru nechejte část stranou a přisypejte až na konec. Každý jahodový kompot je jinak sladký.
3.
Kaši nechejte vychladnout a vmíchejte do směsi postupně, vždy zašlehejte jednu lžíci. Následně zašlehejte jahody a jahodovou šťávu.
4.
Nakonec doslaďte podle chuti a rovnou nanášejte na moučníky. Moučník i s krémem dejte vychladit.

Od: Iva V, 29.11.2020

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 15 min příprava
5 min vaření
20 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 5 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
174.97 kcal
Protein
0.66 g
Sacharidy
z toho cukr
20.09 g
18.34 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
10.52 g
6.60 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama