Jahodový krém na dorty, řezy, rolády

Oblíbený jahodový krém, který je hladký, nadýchaný a krásně drží tvar i když jej použijete ke zdobení. Množství vychází na naplnění velkých piškotových řezů, pokud budete zdobit dort stačí poloviční množství. Na roládu pak ještě méně.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Mléko a mouku smícháme v menším hrnci a přivedeme k varu. Za stálého a náročného míchaní uvaříme hustou kaši. Vaříme asi 2 minuty.
  2. Do změklého másla zašleháme cukry. Moučkového cukru nechejte část stranou a přisypejte až na konec. Každý jahodový kompot je jinak sladký.
  3. Kaši nechejte vychladnout a vmíchejte do směsi postupně, vždy zašlehejte jednu lžíci. Následně zašlehejte jahody a jahodovou šťávu.
  4. Nakonec doslaďte podle chuti a rovnou nanášejte na moučníky. Moučník i s krémem dejte vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 174.97 kcal | Protein: 0.66 g | Sacharidy: 20.09 g | z toho cukr: 18.34 g | Tuk: 10.52 g | z toho nas. MK: 6.60 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2885-jahodovy-krem-na-dorty-rezy-rolady