Jahodové řezy

Oblíbené jahodové řezy, které se u nás vždycky připravují na oslavy. Zamilovali si je naši hosté, určitě si je oblíbíte i vy. Jsou nadýchané a vydrží dlouho svěží. Před servírováním nezapomeňte dozdobit domácí šlehačkou.

Ingredience

Těsto

Puding

Nátěr

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Ušleháme celá vejce s cukrem do pěny. Hmota trochu zbělá. Přidáme olej a znovu šleháme. Ve vedlejší míse smícháme mouku a prášky do pečiva. Necháme zatím odděleně.
2.
Uvaříme jahodový puding. Do 0,75 mléka dáme cukr a přivedeme k varu. Vedle v míse promícháme pudinkové prášky se zbytkem mléka. Směs vlijeme do vařícího mléka s cukrem a za stálého míchání vaříme na mírném stupni 2 minuty.
3.
Smícháme těsto, přisypeme mouku s práškem do pečiva k vejcím, cukru a oleji a zamícháme. Nalejeme na hluboký plech vyložený pečícím papírem. Do těsta vlijeme horký puding. Vznikne nerovnoměrná struktura, která potom skvěle vypadá.
4.
Dáme péct, pekla jsem na horkovzduch, na dvě stě stupňů asi 30 minut.
5.
Moučník necháme vychladnout. Navrstvíme kyselou smetanu prošlehanou s vanilkovými cukry. Nahoru dáme jahody nebo připravenou domácí šlehačku a jahodu nahoru.

Od: Iva V, 16.5.2019

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 18 Kč
Kategorie: dezert, česká, pečení, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
357.68 kcal
Protein
7.22 g
Sacharidy
z toho cukr
46.50 g
28.98 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
15.87 g
4.25 g

Detailní rozpis podle ingrediencí