Cheesecake se zakysanou smetanou

Zná ho každý a málokdo ho nemá rád. O čem je řeč? O sladkém zázraku jménem cheesecake. Existuje nepřeberné množství chuťových obměn i variant přípravy. Věříme, že každý si dokáže najít svou oblíbenou variantu tohoto vynikajícího dortu. V dnešním článku se dozvíte, jak připravit pečený limetkový cheesecake, který se svou chutí vyrovná i dortu z vaší oblíbené kavárny či cukrárny.

Ingredience (12 x porce)

Korpus

Náplň

Na potření

Postup přípravy

  1. V první řadě si připravíme korpus. Do mixéru vložíme sušenky a v hrnci rozpustíme máslo. Jestliže máte rádi křupavou sušenkovou část, nemixujte je příliš, ale nechte v sušenkové směsi větší kousky. Sušenky smícháme s máslem, promícháme a pečlivě natlačíme do formy. Pro lepší vytahování dortu z formy doporučujeme vymazat boky máslem. Sušenky vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme 10 minut.
  2. Vrhneme se na náplň. Ale ještě před tím snížíme teplotu trouby na 160 stupňů. Do sýru po malých částech přidáváme cukr a smetanu. Poté přidáme ostatní ingredience. Na pořadí příliš nezáleží, ale nejlépe uděláte, když vyčkáte s přidáváním čerstvých vajec až na samotný konec. Budete tak moci ochutnávat náplň a případně přidat na sladkosti či kyselosti.
  3. Takto připravenou náplň nalijeme na sušenky ve formě a vložíme do trouby. Dort pečeme zhruba 45 minut. Hotový dezert poznáme podle zlatavých okrajů. I tady pro vás máme malý tip. Pokud lžičkou zaklepete na okraj formy a konzistence dortu připomíná želé, máte hotovo.
  4. Po vytažení z trouby necháme cheesecake vychladnout. Dobu vychladnutí řiďte dle svých časových možností a přihlédněte také k volání vašich chuťových pohárků. Jestliže se na dort celé třesou, postačí na vychladnutí dvě hodiny. Jestliže musíte náhle odejít z domu, nechte jej vychladnout do druhého dne.
  5. Vymícháme si směs na potření a dort po celém jeho povrchu namažeme. Poté už jen dozdobíme ovocem dle libosti. Fantazii se meze nekladou. Věříme, že si chuťový zážitek z tohoto amerického dezertu užijete.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 429.02 kcal | Protein: 4.98 g | Sacharidy: 32.19 g | z toho cukr: 20.25 g | Tuk: 31.85 g | z toho nas. MK: 18.81 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/2878-cheesecake-se-zakysanou-smetanou