Malý cheesecake

Rádi přineseme na oslavu cheesecake, který mají všichni rádi. Jako každý z hostů, dostaneme malý kousek ke kávě. Večer po návratu domů, už se nám po dobrotě stýská. Proto jsme recept upravili a začali péct vždy dva cheesecaky. Druhá malá dobrota zůstává v lednici.

Ingredience (12 x porce)

Podklad

Krém

Potřít

Postup přípravy

  1. Bebe sušenky a dětské piškoty nastrouháme v robotu na sypkou směs. Promačkáme s máslem. Podklad bude tvořit v míse kuličku. Jakmile je možné udělat kuličku, opětovně rozdrobíme a budeme sypat do formy.
  2. Malou dortovou formu o průměru 20 cm vyložíme pečícím papírem a okraje vytřeme máslem.
  3. Podklad nasypeme na dno a pěstí umačkáme. Opravdu dobře promačkat. Podklad dáme do lednice a začneme připravovat krém.
  4. Všechny ingredience na krém dáme do šlehače, kromě vajec. Do prošlehané směsi nejprve zapracujeme žloutek a poté celé vejce.
  5. Směs nalijeme na sušenkový podklad a necháme v pokojové teplotě.
  6. Zapneme troubu na 200 stupňů. Až je trouba rozehřátá, vložíme dortík. Pečeme 10 minut. Zeslabíme troubu na 100 a pečeme dalších 20 minut.
  7. Vypneme troubu, mírně pootevřeme. Mezi dvířka je dobré dát obracečku. Necháme v troubě pozvolna vychladnout (alespoň 2 h).
  8. Poté zabalit do folie a dát do lednice. Po hodině vytáhnout z lednice a z formy (nebo nechat do rána).
  9. Před servírováním potřít nahoře zakysanou smetanou s cukrem a citrónem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 309.17 kcal | Protein: 5.89 g | Sacharidy: 32.74 g | z toho cukr: 25.62 g | Tuk: 17.34 g | z toho nas. MK: 9.37 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1862-maly-cheesecake