Cheesecake s čerstvým ovocem

Cheesecake s čerstvým ovocem je velmi osvěžující, lehký dezert, který se skvěle hodí do parného léta. Podáváme vychlazený.

Ingredience (8 x porce)

Na korpus

Na krém

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Sušenky si vložíme do mixéru a rozdrtíme.
  2. K sušenkám postupně zapracujeme změklé máslo a vytvoříme základ na korpus.
  3. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní pořádně upěchujeme. Můžeme si pomoct třeba sklenicí s rovným dnem, kterou to umačkáme.
  4. Korpus vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Poté necháme vychladnout.
  5. Do robotové mísy si vložíme mascarpone společně s cukrem a mlékem. Krátce prošleháme.
  6. Do krému přidáme 1 vejce, krátce prošleháme a poté přidáme druhé vejce a znova promícháme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
  7. Krém nalijeme na korpus, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 1 hodinu. Při pečení vložíme do trouby menší hrnec s vodou, aby se nám během pečení tvořila pára.
  8. Po upečení ho necháme vychladnout, odstraníme formu a ozdobíme čerstvým ovocem. Vložíme do lednice a necháme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 443.89 kcal | Protein: 6.44 g | Sacharidy: 26.74 g | z toho cukr: 16.58 g | Tuk: 34.63 g | z toho nas. MK: 22.94 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3565-cheesecake-s-cerstvym-ovocem