Cheesecake s čerstvým ovocem je velmi osvěžující, lehký dezert, který se skvěle hodí do parného léta. Podáváme vychlazený.
Ingredience (8 x porce)
Na korpus
Na krém
Na ozdobu
Postup přípravy
Sušenky si vložíme do mixéru a rozdrtíme.
K sušenkám postupně zapracujeme změklé máslo a vytvoříme základ na korpus.
Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a hmotu do ní pořádně upěchujeme. Můžeme si pomoct třeba sklenicí s rovným dnem, kterou to umačkáme.
Korpus vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme zhruba 10-15 minut. Poté necháme vychladnout.
Do robotové mísy si vložíme mascarpone společně s cukrem a mlékem. Krátce prošleháme.
Do krému přidáme 1 vejce, krátce prošleháme a poté přidáme druhé vejce a znova promícháme. Na závěr přidáme vanilkový extrakt.
Krém nalijeme na korpus, rozetřeme na stejnoměrnou vrstvu a vložíme do vyhřáté trouby na 150 stupňů a pečeme 1 hodinu. Při pečení vložíme do trouby menší hrnec s vodou, aby se nám během pečení tvořila pára.
Po upečení ho necháme vychladnout, odstraníme formu a ozdobíme čerstvým ovocem. Vložíme do lednice a necháme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 443.89 kcal |
Protein: 6.44 g |
Sacharidy: 26.74 g |
z toho cukr: 16.58 g |
Tuk: 34.63 g |
z toho nas. MK: 22.94 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3565-cheesecake-s-cerstvym-ovocem