Oreo dort

Oreo dort je chutný a poměrně snadný na přípravu i zdobení. Je však nutné péct najednou oba korpusy, proto potřebujete 2 velké dortové formy. Pečení ve dvou fázích by mohlo způsobit, že druhý korpus nevyběhne hezky.

Reklama

Ingredience

Korpus

Krém

Poleva

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve rozdrťte v robotu najemno sušenky. Kdo má menší drtič rozemele nejdříve sušenky na korpus a teprve poté sušenky na krém.
2.
Sušenky, mouku, kakao, prášek do pečiva smíchejte zvlášť. V robotu vyšlehejte vejce s cukry, po chvíli přidejte jogurty a olej.
3.
Uvařte silnou kávu, použila jsem vrchovatou lžíci kávy a zalijte horkou vodou.
4.
Smíchejte sypkou směs se směsí v robotu, přes sítko vlijte horkou kávu bez lógru. Rozdělte na poloviny a vlijte do dvou dortových forem, vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou.
5.
Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
6.
Nechejte vychladnout a rozkrájejte.
7.
Na krém krátce vyšlehejte mascarpone, pomazánkové máslo a cukr. Zvyšte otáčky a přidávejte smetanu. Šlehejte na maximální rychlost alespoň 2 minuty. Malou část bílého krému si dejte stranou na ozdobení. Do zbytku vařechou vmíchejte rozdrcené sušenky. Krémem naplňte vnitřek korpusu. Zkompletujte a dejte na hodinu vychladit.
8.
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nejprve lijte lžící přes okraje abyste vytvořili stékaný efekt. Následně vlijte do středu dortu a uhlaďte. Dozdobte a dejte na noc co lednice.

Od: Iva V, 25.3.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod příprava
40 min vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 26 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
756.62 kcal
Protein
10.04 g
Sacharidy
z toho cukr
74.29 g
46.53 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
46.15 g
25.89 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama