Točený dort

Dort s hezkým překvapením uvnitř. Příprava těsta i krému je jednoduchá, chce to jen trochu času na pečlivé stočení. Výsledek stojí za to. Dort je na řezu krásně pruhovaný.

Ingredience

Vymazat a vysypat plech

Krém

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Žloutky a bílky oddělíme. Ve šlehači šleháme žloutky s cukrem do zbělání.
2.
Bílky ušleháme do sněhu, můžeme přidat špetku soli.
3.
Do žloutků s cukrem opatrně zamícháme mouku a mléko. Vařečkou vmícháme sníh. Jen opatrně převalujeme přes těsto, aby bylo hezky nadýchané.
4.
Vymažeme široký plech a vysypeme jej moukou. V tomto případě je to opravdu lepší než použít pečící papír.
5.
Rozetřeme v tenké vrstvě až do okrajů. Dáme péct na 180 stupňů na 20 až 30 minut.
6.
Mezitím připravíme krém. Lískooříškovou pomazánku (nemusí to být Nutella) promixujeme s pomazánkovým máslem a zakysanou smetanou. Zakysanou smetanu přidávejte postupně, každá lískooříšková pomazánka má jinou hustotu. Krém musí být možné rozetřít, ale nesmí téct a měl by být spíše tužší.
7.
Upečené těsto vytáhneme z trouby. Necháme chvíli zchladnout. Ještě teplé stočíme, jako na roládu. Necháme vychladnout. Pak rozmotáme.
8.
Natřeme celé krémem. Část krému si necháme na dozdobení.
9.
Pravítkem odměříme proužky široké 3 cm. U každého proužku seřízneme okraj, aby proužky hezky navazovaly. První proužek stočíme a položíme do středu podložky. Postupně namotáváme ostatní natřené proužky.
10.
Nakonec kotouč natřeme z vrchu zbylým krémem. Můžeme dozdobit nastrouhanou čokoládou.
11.
Dáme vychladit a krájíme.

Od: Ráďa 78, 15.8.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min vaření
1 hod celkem
Množství: 16 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 19 Kč
Kategorie: dezert, česká, čokoláda, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
294.36 kcal
Protein
6.68 g
Sacharidy
z toho cukr
19.27 g
11.40 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
21.75 g
4.76 g

Detailní rozpis podle ingrediencí