Tvarohové řezy ze sušenek s mléčnou náplní

Dezert vhodný především na dětské oslavy či jako zákusek k ranní či odpolední kávičce. Řeč je o tvarohových řezech ze sušenek s lahodnou mléčnou náplní. Chuť tvarohu a sušenek se dokonale doplňuje a potěší vaše chuťové pohárky.

Recept na tento tvarohový řez se velmi podobá populárnímu dezertu – cheesecake. V podstatě se jedná o jeho napodobeninu, avšak mascarpone zde nahrazuje méně tučná varianta, a sice tvaroh a zakysaná smetana. Jak je všeobecně známo – čím tučnější tvaroh, tím vyšší množství vitamínů obsahuje.

Ačkoliv se jedná o pečený dezert, zvládne jej i každý začátečník. Pojďme se do něj pustit!

Reklama

Ingredience

Korpus

Náplň

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Sušenky s mléčnou náplní rozdrtíme v robotu a poté si připravíme i máslo, jenž rozpustíme v plecháčku na plotýnce. Sušenky s rozpuštěným máslem smícháme dohromady a touto směsí pokryjeme dno formy o rozměrech 21 x 21 cm. Formu není nutné vykládat pečícím papírem. Korpus se nám ke dnu nepřilepí, jelikož je dostatečně tučný. Korpus pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C po dobu 8 minut.
2.
Mezitím si vyšleháme vejce s cukrem do pěny. K tomuto postupně začneme přidávat i tvaroh a zakysanou smetanu. A na úplný závěr do této náplně vařečkou jemně vmícháme i kousky sušenek, kdy každou z nich jsme rozlomili na čtvrtiny.
3.
Připravenou tvarohovou náplň můžeme nalít na horký upečený korpus. Teplotu v troubě zvýšíme na 175 °C a pečeme zhruba po dobu 30 minut. Jakmile řezy vytáhneme z trouby, necháme je vychladnout při pokojové teplotě, případně je můžeme umístit i do lednice a nechat odležet přes noc.

Od: marketa98, 19.4.2021

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min příprava
40 min vaření
1 hod 10 min celkem
Množství: 15 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 11 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
282.02 kcal
Protein
5.53 g
Sacharidy
z toho cukr
26.80 g
22.46 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
16.59 g
9.56 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama