Narozeninový dort s ovocem, mascarpone, čokoládou a trubičkami

Hledáte vhodný narozeninový dort pro děti i dospělé, jehož příprava nezabere moc času a bude chutnat všem?

Vyzkoušejte narozeninový dort s ovocem, mascarpone, čokoládou a trubičkami, kterým rozhodně žádnou narozeninovou oslavu nezkazíte.

Dort není náročný na přípravu, je plný ovoce, které si můžete zvolit dle vaší chuti. My volíme jahody.

Jemnou a sladkou chuť krému dodává mascarpone, kterým je celý vymazán i pomazán. Děti mohou pomáhat a připravit trubičky na ozdobení dortu.

Narozeninový dort je vyzkoušen a testován dětmi, obstál na výbornou a je po něm opakovaně poptávka.

Ingredience

Světlý korpus

Krém

Na dozdobení dortu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Nejprve si připravíme těsto na korpus. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme v míse s vanilkovým i moučkovým cukrem.
2.
Přidáme vlažnou vodu, olej a nakonec vsypeme za stálého míchání polohrubou mouku prášek do pečiva a promícháme do hladkého těsta.
3.
V posledním kroku zlehka vmícháme do těsta vyšlehané bílky do sněhu.
4.
Těsto nalejeme do promazané formy na dortové korpusy a pečeme při teplotě 180 °C asi 30 min.
5.
Dalším krokem je příprava krému na pomazání a vymazání dortu.
6.
Do mísy nasypeme vanilkový cukr, tvaroh a macarpone a vše do hladka promícháme.
7.
Smetanu vyšleháme a přidáme k ostatním ingrediencím.
8.
Takto připravený krém dáme chladit do ledničky cca na 1 hod.
9.
Korpus po vychladnutí rozkrojíme na 2 díly (dle výšky můžete i na 3 díly)
10.
První plát potřeme nejprve vrstvou marmelády a na ni namažeme připravený mascarpone krém.
11.
Na vrstvu krému můžeme ještě vyskládat na jemno nakrájené plátky ovoce (jahody, banány, kiwi atd.) a v případě dalšího patra postupujeme stejně.
12.
Krému by nám mělo zbýt ještě dost, tak i zbytek dortu, hlavně po stranách, kam budeme lepit trubičky, namažeme.
13.
Trubičky nakrájíme na stejně velké kousky a okolo celého dortu na krém přilepíme.
14.
Nakonec vyskládáme ovoce na vrch dortu a polejeme horkou čokoládou.
15.
Můžeme dozdobit marcipánovými růžičkami a šlehačkou.

Od: Marie, 6.9.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 hod 30 min celkem
Množství: 10 × porce
Autor: Marie
Cena ingrediencí: 1 × porce = 35 Kč
Kategorie: dezert, česká, Valentýn, pečení

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
805.50 kcal
Protein
12.22 g
Sacharidy
z toho cukr
69.57 g
49.37 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
53.05 g
30.34 g

Detailní rozpis podle ingrediencí