Ovocný dort s mascarpone a bílou čokoládou

Výborný dort plněný ovocem s příjemnou sladce kyselou chutí. Krém je jednoduchý a dort nepotřebuje výrazné zdobení. Korpus vyběhne vysoký a dovoluje prokrojení na dva řezy. Ke zdobení jsou použity plátky mandlí, čerstvé ovoce a část krému je dobarvena potravinářským barvivem. Šlehačkový základ krému a čerstvé ovoce vyžaduje konzumaci do dvou až tří dnů.

Reklama

Ingredience

Krém

Do náplně a na ozdobu

Korpus

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na korpus oddělíme žloutky a bílky, vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme ji hrubou moukou.
2.
Žloutky šleháme s cukrem, dokud hmota není bílá. Poté postupně zašleháme vodu a olej. Přidáváme po lžících a střídavě.
3.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se směsí smícháme vařechou. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli.
4.
Sníh opatrně vařenou smícháme s těstem a ihned vkládáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
5.
Korpus necháme zcela vychladnout a prokrojíme na dva řezy.
6.
Vyšleháme mascarpone s tvarohem a smícháme postupně s rozpuštěnou bílou čokoládou.
7.
Obě vnitřní patra natřeme krémem, do jednoho dáme borůvky do druhého patra na kostičky nakrájené jahody.
8.
Krémem zatřeme boky a vršek dortu, dozdobíme a dáme alespoň na 5 hodin vychladit.

Od: Ráďa 78, 1.4.2023

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 1 min příprava
40 min vaření
12 hod celkem
Množství: 15 × porce
Autor: Ráďa 78
Cena ingrediencí: 1 × porce = 22 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
411.75 kcal
Protein
7.69 g
Sacharidy
z toho cukr
37.43 g
25.57 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
25.74 g
13.38 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama