Výborný dort plněný ovocem s příjemnou sladce kyselou chutí. Krém je jednoduchý a dort nepotřebuje výrazné zdobení. Korpus vyběhne vysoký a dovoluje prokrojení na dva řezy. Ke zdobení jsou použity plátky mandlí, čerstvé ovoce a část krému je dobarvena potravinářským barvivem. Šlehačkový základ krému a čerstvé ovoce vyžaduje konzumaci do dvou až tří dnů.
Ingredience (15 x porce)
Krém
Do náplně a na ozdobu
Korpus
Postup přípravy
Na korpus oddělíme žloutky a bílky, vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme ji hrubou moukou.
Žloutky šleháme s cukrem, dokud hmota není bílá. Poté postupně zašleháme vodu a olej. Přidáváme po lžících a střídavě.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a se směsí smícháme vařechou. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli.
Sníh opatrně vařenou smícháme s těstem a ihned vkládáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
Korpus necháme zcela vychladnout a prokrojíme na dva řezy.
Vyšleháme mascarpone s tvarohem a smícháme postupně s rozpuštěnou bílou čokoládou.
Obě vnitřní patra natřeme krémem, do jednoho dáme borůvky do druhého patra na kostičky nakrájené jahody.
Krémem zatřeme boky a vršek dortu, dozdobíme a dáme alespoň na 5 hodin vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 411.75 kcal |
Protein: 7.69 g |
Sacharidy: 37.43 g |
z toho cukr: 25.57 g |
Tuk: 25.74 g |
z toho nas. MK: 13.38 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3783-ovocny-dort-s-mascarpone-a-bilou-cokoladou