Ovocný dort s mascarpone a bílou čokoládou

Výborný dort plněný ovocem s příjemnou sladce kyselou chutí. Krém je jednoduchý a dort nepotřebuje výrazné zdobení. Korpus vyběhne vysoký a dovoluje prokrojení na dva řezy. Ke zdobení jsou použity plátky mandlí, čerstvé ovoce a část krému je dobarvena potravinářským barvivem. Šlehačkový základ krému a čerstvé ovoce vyžaduje konzumaci do dvou až tří dnů.

Ingredience (15 x porce)

Krém

Do náplně a na ozdobu

Korpus

Postup přípravy

  1. Na korpus oddělíme žloutky a bílky, vymažeme dortovou formu máslem, vysypeme ji hrubou moukou.
  2. Žloutky šleháme s cukrem, dokud hmota není bílá. Poté postupně zašleháme vodu a olej. Přidáváme po lžících a střídavě.
  3. Mouku smícháme s práškem do pečiva a se směsí smícháme vařechou. Ušleháme tuhý sníh z bílků a soli.
  4. Sníh opatrně vařenou smícháme s těstem a ihned vkládáme do rozehřáté trouby. Pečeme na 180 °C do zezlátnutí.
  5. Korpus necháme zcela vychladnout a prokrojíme na dva řezy.
  6. Vyšleháme mascarpone s tvarohem a smícháme postupně s rozpuštěnou bílou čokoládou.
  7. Obě vnitřní patra natřeme krémem, do jednoho dáme borůvky do druhého patra na kostičky nakrájené jahody.
  8. Krémem zatřeme boky a vršek dortu, dozdobíme a dáme alespoň na 5 hodin vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 411.75 kcal | Protein: 7.69 g | Sacharidy: 37.43 g | z toho cukr: 25.57 g | Tuk: 25.74 g | z toho nas. MK: 13.38 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3783-ovocny-dort-s-mascarpone-a-bilou-cokoladou