Oreo dort

Oreo dort je chutný a poměrně snadný na přípravu i zdobení. Je však nutné péct najednou oba korpusy, proto potřebujete 2 velké dortové formy. Pečení ve dvou fázích by mohlo způsobit, že druhý korpus nevyběhne hezky.

Ingredience (15 x porce)

Korpus

Krém

Poleva

Postup přípravy

  1. Nejprve rozdrťte v robotu najemno sušenky. Kdo má menší drtič rozemele nejdříve sušenky na korpus a teprve poté sušenky na krém.
  2. Sušenky, mouku, kakao, prášek do pečiva smíchejte zvlášť. V robotu vyšlehejte vejce s cukry, po chvíli přidejte jogurty a olej.
  3. Uvařte silnou kávu, použila jsem vrchovatou lžíci kávy a zalijte horkou vodou.
  4. Smíchejte sypkou směs se směsí v robotu, přes sítko vlijte horkou kávu bez lógru. Rozdělte na poloviny a vlijte do dvou dortových forem, vymazaných tukem a vysypaných hrubou moukou.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 30 minut.
  6. Nechejte vychladnout a rozkrájejte.
  7. Na krém krátce vyšlehejte mascarpone, pomazánkové máslo a cukr. Zvyšte otáčky a přidávejte smetanu. Šlehejte na maximální rychlost alespoň 2 minuty. Malou část bílého krému si dejte stranou na ozdobení. Do zbytku vařechou vmíchejte rozdrcené sušenky. Krémem naplňte vnitřek korpusu. Zkompletujte a dejte na hodinu vychladit.
  8. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a nejprve lijte lžící přes okraje abyste vytvořili stékaný efekt. Následně vlijte do středu dortu a uhlaďte. Dozdobte a dejte na noc co lednice.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 756.62 kcal | Protein: 10.04 g | Sacharidy: 74.29 g | z toho cukr: 46.53 g | Tuk: 46.15 g | z toho nas. MK: 25.89 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3769-oreo-dort