Dortík s čokoládovým krémem

Jsou příležitosti, které si zaslouží velkou oslavu. A pak jsou příležitosti, kdy se hodí přinést jen malou pozornost. Hledáte jednoduchý dortík, které nevyžaduje složité krémy a náročné zdobení. Čokoládový dortík se vždy podaří.

Ingredience (8 x porce)

Dort

Krém

Náplň a zdobení

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky a bílky. Ušlehejte žloutky s cukrem až do běla. Opravdu je nutné dlouhé šlehání. Poté postupně zašlehejte vodu a olej.
  2. Smíchejte mouku s práškem do pečiva a pomalu zašlehejte do vajec s cukrem, vodou a olejem.
  3. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh a do těsta vmíchejte vařečkou. Jen přes sebe opatrně převalujte v těstě musí zůstat bubliny a musí být nadýchané.
  4. Dejte do malé vymazané a vysypané dortové formy (průměr 20 cm) a péct. Pekla jsem na 160 stupňů asi 40 minut.
  5. Nechte vychladnout a opatrně oddělte od stran. Bude krásně vysoký. Rozdělte na 3 patra. Uvnitř bude 2x náplň.
  6. Krém. Rozehřejte máslo a smetanu a přiveďte téměř k varu. Ztlumte teplotu a dejte na kostky nakládanou čokoládu. Míchejte do rozpuštění. Nechte vychladnout.
  7. Na vnitřní patra dejte vždy čokoládový krém a pokryjte kolečky banánu. Přiklopte. Nahoru už se natře jen krém. Uhlaďte a rozetřete i na boky.
  8. Dejte zatuhnout na několik hodin do lednice a dozdobte. Jednoduché zdobení je pomocí kostek čokolády.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 711.99 kcal | Protein: 8.64 g | Sacharidy: 57.41 g | z toho cukr: 38.08 g | Tuk: 48.88 g | z toho nas. MK: 23.59 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1642-dortik-s-cokoladovym-kremem