Ovocně pudingový dort

Ovocný dort mi dělávala maminka. Takže co dělala maminka v dětství, nutně potřebuju teď v dospělosti v rostlinné variantě.

Ingredience (8 x porce)

Na korpus

Na puding

Na želé

Na ozdobení

Postup přípravy

  1. Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmačkaný zralý banán, olej a sójové mléko a pořádně promícháme.
  2. Těsto nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou nebo strouhaným kokosem vysypané dortové formy. Tu pak dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
  3. Po 20 minutách si připravíme pudinkovou vrstvu. Tu vytvoříme jednoduše tak, že připravíme vanilkový pudink dle návodu spolu s půl litrem sójového mléka. Vzniklým pudinkem pak korpus (který je stále v dortové formě) zalijeme.
  4. Po vychladnutí pudinku dáme na vrch dortu ovoce dle chuti.
  5. Na konec podle návodu na pytlíčku si připravíme želé z agar-agaru, kterým ovoce pomalu přelijeme.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 307.33 kcal | Protein: 4.62 g | Sacharidy: 42.25 g | z toho cukr: 27.40 g | Tuk: 13.84 g | z toho nas. MK: 4.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1431-ovocne-pudingovy-dort