Ovocný dort mi dělávala maminka. Takže co dělala maminka v dětství, nutně potřebuju teď v dospělosti v rostlinné variantě.
Ingredience (8 x porce)
Na korpus
nebo
Na puding
Na želé
Na ozdobení
Postup přípravy
Do mísy nasypeme všechny sypké suroviny, přidáme rozmačkaný zralý banán, olej a sójové mléko a pořádně promícháme.
Těsto nalijeme do olejem vymazané a polohrubou moukou nebo strouhaným kokosem vysypané dortové formy. Tu pak dáme do předem vyhřáté trouby na cca 20 minut při teplotě 180°C.
Po 20 minutách si připravíme pudinkovou vrstvu. Tu vytvoříme jednoduše tak, že připravíme vanilkový pudink dle návodu spolu s půl litrem sójového mléka. Vzniklým pudinkem pak korpus (který je stále v dortové formě) zalijeme.
Po vychladnutí pudinku dáme na vrch dortu ovoce dle chuti.
Na konec podle návodu na pytlíčku si připravíme želé z agar-agaru, kterým ovoce pomalu přelijeme.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 307.33 kcal |
Protein: 4.62 g |
Sacharidy: 42.25 g |
z toho cukr: 27.40 g |
Tuk: 13.84 g |
z toho nas. MK: 4.86 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1431-ovocne-pudingovy-dort