Nepečený jablečný dort s banány

Komu nepřirostly k srdci a k chuti máslové krémy, může zkusit lehkou a lahodnou chuť ovocných dortů. Třeba jablečný s banány. Použité cukrářské piškoty jej hezky ozdobí.

Ingredience

Počet porcí:

Postup přípravy

1.
Vezmeme malou dortovou formu (průměr 20 cm) a vyložíme dno pečícím papírem. Nejjednodušší způsob je zacvaknout papír do formy a z venkovní strany odstřihnout přebytek papíru.
2.
Vyložíme dno cukrářskými piškoty. Část piškotů rozkrojíme na poloviny a vyskládáme po obvodu formy. Je lepší, když jsou piškoty po obvodu zhruba ve stejné výšce jako hrana formy. Malý přesah nevadí. Cukrářské piškoty vám budou hezky držet po obvodu i když máte zatím jen formu bez náplně.
3.
Jablkům okrájíme slupku a odstraníme jadřinec. Nastrouháme je na hrubém struhadle. Dáme do hrnce s 250 ml vody, lžičkou skořice, vanilinovým cukrem a cukrem krystal. Ochucenou směs jablek a vody promícháme a dáme vařit. Vaříme 5 až 10 minut. Jablka se rozvaří.
4.
Vanilkový pudink rozmícháme v 250 ml studené vody a přilijeme k rozvařeným jablkům. Povaříme asi 2 minuty.
5.
Polovinu horké směsi pomalu nalijeme do formy. Naskládáme na kolečka nakrájený banán a zbytek piškotů. Zalijeme druhou polovinou směsi a dáme vychladit, nejlépe přes noc.
6.
Před podáváním dozdobíme šlehačkou nebo zmrzlinou.

Od: Iva V, 23.1.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Doba přípravy: 30 min
Počet porcí: 10 porcí
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 8 Kč za porci
Kategorie: dezert, česká, ovoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty (1 porce)

Energetická hodnota
153.35 kcal
Protein
2.65 g
Sacharidy
z toho cukr
32.77 g
21.42 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
1.30 g
0.33 g

Detailní rozpis podle ingrediencí