Netradiční jablečné tiramisu
Listí hrající rozmanitými barvami, oranžově zářící dýně, chladná rána a spoustu dalšího. Ano, podzim právě přichází.
Máte chuť se doma zachumlat do deky k filmu či knížce a zakousnout se při tom do něčeho lahodného? Připravte si netradiční jablečné tiramisu, jehož příprava vám zabere pouze minimum času. Dezert chutná opravdu výtečně a navíc obsahuje plno vitamínů.
Pojďme na to!
Reklama
Postup přípravy
1.
Na přípravu jablečného tiramisu si připravíme jablka - oloupeme, odstraníme jádřince a takto očištěná jablka nakrájíme na kostičky. Tyto následně dáme do hrnce a zalijeme 200 ml vody, zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Vše společně povaříme zhruba 10 minut a ještě horké rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou "kaši".
2.
Pudinkové prášky důkladně rozmícháme ve 150 ml studené vody. Takto připravené pudinky vmícháme do rozmixované jablečné kaše a společně povaříme zhruba 2 minuty. Směs by měla za tuto dobu dostatečně zhoustnout.
3.
Menší plech vyložíme pečícím papírem, jenž poklademe piškoty. Na první vrstvu z piškotů naneseme jablečno-pudinkovou směs, rozetřeme a poklademe poslední vrstvou piškotů. Na závěr piškoty opět potřeme jablečno-pudinkovou směsí.
4.
Takto připravené tiramisu dáme odpočinout do lednice. Podáváme vychlazené, ozdobené kousky máty či meduňky.
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
312.15 kcal |
Protein |
6.86 g |
Sacharidy
z toho cukr
|
63.33 g
38.97 g
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
3.11 g
0.86 g
|
Reklama
Reklama