Netradiční jablečné tiramisu

Listí hrající rozmanitými barvami, oranžově zářící dýně, chladná rána a spoustu dalšího. Ano, podzim právě přichází.

Máte chuť se doma zachumlat do deky k filmu či knížce a zakousnout se při tom do něčeho lahodného? Připravte si netradiční jablečné tiramisu, jehož příprava vám zabere pouze minimum času. Dezert chutná opravdu výtečně a navíc obsahuje plno vitamínů.

Pojďme na to!

Reklama

Ingredience

Na ozdobu

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Na přípravu jablečného tiramisu si připravíme jablka - oloupeme, odstraníme jádřince a takto očištěná jablka nakrájíme na kostičky. Tyto následně dáme do hrnce a zalijeme 200 ml vody, zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Vše společně povaříme zhruba 10 minut a ještě horké rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou "kaši".
2.
Pudinkové prášky důkladně rozmícháme ve 150 ml studené vody. Takto připravené pudinky vmícháme do rozmixované jablečné kaše a společně povaříme zhruba 2 minuty. Směs by měla za tuto dobu dostatečně zhoustnout.
3.
Menší plech vyložíme pečícím papírem, jenž poklademe piškoty. Na první vrstvu z piškotů naneseme jablečno-pudinkovou směs, rozetřeme a poklademe poslední vrstvou piškotů. Na závěr piškoty opět potřeme jablečno-pudinkovou směsí.
4.
Takto připravené tiramisu dáme odpočinout do lednice. Podáváme vychlazené, ozdobené kousky máty či meduňky.

Od: marketa98, 13.10.2021

Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min příprava
10 min vaření
30 min celkem
Množství: 8 × porce
Autor: marketa98
Cena ingrediencí: 1 × porce = 13 Kč
Rozpis na položky
Kategorie: dezert, ovoce, vegetariánské, veganské, bez laktózy
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
312.15 kcal
Protein
6.86 g
Sacharidy
z toho cukr
63.33 g
38.97 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.11 g
0.86 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama