Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu je svěží letní variací na tradiční italský dezert. Místo klasické kombinace kávy a kakaa zde dominují šťavnaté třešně, které spolu s jemným mascarpone krémem a piškoty tvoří lehký, ovocný dezert. Skvěle se hodí jako osvěžující sladká tečka po obědě nebo jako dezert pro slavnostní příležitosti.
Reklama
    
  Postup přípravy
1.
                    Připravíme krém: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře promícháme do hladkého krému. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do mascarpone směsi.
                2.
                    Pokud používáme kompotované třešně, slijeme šťávu a část si necháme na namáčení piškotů. Čerstvé třešně vypeckujeme a krátce podusíme s trochou cukru, dokud nepustí šťávu – případně dochutíme kapkou citronu nebo višňovice.
                3.
                    Piškoty krátce namáčíme do třešňové šťávy a pokládáme na dno misky nebo zapékací formy. Potřeme vrstvou krému, přidáme část třešní, znovu piškoty, krém a třešně. Vrchní vrstvu tvoří krém.
                4.
                    Povrch posypeme kvalitním kakaem a necháme minimálně 4 hodiny (nejlépe přes noc) vychladit v lednici.
Dobrou chuť! :-)
                Reklama
    
  Reklama
    
  Reklama
    
  Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
    
  Nutriční hodnoty
Množství  | 
                1 × porce  | 
            
Energetická hodnota  | 
                626.79 kcal  | 
            
Protein  | 
                12.08 g  | 
            
| 
                     Sacharidy 
                    z toho cukr 
                 | 
                
                     68.21 g 
                    51.70 g 
                 | 
            
| 
                     Tuk 
                    z toho nas. mastné kyseliny 
                 | 
                
                     33.90 g 
                    22.02 g 
                 | 
            
Reklama
    
  Reklama
    
  



