Třešňové tiramisu

Třešňové tiramisu je svěží letní variací na tradiční italský dezert. Místo klasické kombinace kávy a kakaa zde dominují šťavnaté třešně, které spolu s jemným mascarpone krémem a piškoty tvoří lehký, ovocný dezert. Skvěle se hodí jako osvěžující sladká tečka po obědě nebo jako dezert pro slavnostní příležitosti.

Reklama

Ingredience

Na krém

Na vrstvení

Množství na
+
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme krém: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře promícháme do hladkého krému. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do mascarpone směsi.
2.
Pokud používáme kompotované třešně, slijeme šťávu a část si necháme na namáčení piškotů. Čerstvé třešně vypeckujeme a krátce podusíme s trochou cukru, dokud nepustí šťávu – případně dochutíme kapkou citronu nebo višňovice.
3.
Piškoty krátce namáčíme do třešňové šťávy a pokládáme na dno misky nebo zapékací formy. Potřeme vrstvou krému, přidáme část třešní, znovu piškoty, krém a třešně. Vrchní vrstvu tvoří krém.
4.
Povrch posypeme kvalitním kakaem a necháme minimálně 4 hodiny (nejlépe přes noc) vychladit v lednici. Dobrou chuť! :-)

Od: Zuzana, 3.11.2025

Reklama
Reklama
Reklama

Podobné recepty

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
626.79 kcal
Protein
12.08 g
Sacharidy
z toho cukr
68.21 g
51.70 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
33.90 g
22.02 g

Detailní rozpis

Reklama
Reklama