Třešňové tiramisu
Třešňové tiramisu je svěží letní variací na tradiční italský dezert. Místo klasické kombinace kávy a kakaa zde dominují šťavnaté třešně, které spolu s jemným mascarpone krémem a piškoty tvoří lehký, ovocný dezert. Skvěle se hodí jako osvěžující sladká tečka po obědě nebo jako dezert pro slavnostní příležitosti.
Reklama
Postup přípravy
1.
Připravíme krém: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře promícháme do hladkého krému. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do mascarpone směsi.
2.
Pokud používáme kompotované třešně, slijeme šťávu a část si necháme na namáčení piškotů. Čerstvé třešně vypeckujeme a krátce podusíme s trochou cukru, dokud nepustí šťávu – případně dochutíme kapkou citronu nebo višňovice.
3.
Piškoty krátce namáčíme do třešňové šťávy a pokládáme na dno misky nebo zapékací formy. Potřeme vrstvou krému, přidáme část třešní, znovu piškoty, krém a třešně. Vrchní vrstvu tvoří krém.
4.
Povrch posypeme kvalitním kakaem a necháme minimálně 4 hodiny (nejlépe přes noc) vychladit v lednici.
Dobrou chuť! :-)
Reklama
Reklama
Reklama
Podobné recepty
Komentáře
Žádné komentáře.
Nový komentář
Reklama
Nutriční hodnoty
Množství |
1 × porce |
Energetická hodnota |
626.79 kcal |
Protein |
12.08 g |
|
Sacharidy
z toho cukr
|
68.21 g
51.70 g
|
|
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
|
33.90 g
22.02 g
|
Reklama
Reklama




