Třešňové tiramisu

Třešňové tiramisu je svěží letní variací na tradiční italský dezert. Místo klasické kombinace kávy a kakaa zde dominují šťavnaté třešně, které spolu s jemným mascarpone krémem a piškoty tvoří lehký, ovocný dezert. Skvěle se hodí jako osvěžující sladká tečka po obědě nebo jako dezert pro slavnostní příležitosti.

Ingredience (6 x porce)

Na krém

Na vrstvení

Postup přípravy

  1. Připravíme krém: Žloutky vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny. Přidáme mascarpone a dobře promícháme do hladkého krému. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do mascarpone směsi.
  2. Pokud používáme kompotované třešně, slijeme šťávu a část si necháme na namáčení piškotů. Čerstvé třešně vypeckujeme a krátce podusíme s trochou cukru, dokud nepustí šťávu – případně dochutíme kapkou citronu nebo višňovice.
  3. Piškoty krátce namáčíme do třešňové šťávy a pokládáme na dno misky nebo zapékací formy. Potřeme vrstvou krému, přidáme část třešní, znovu piškoty, krém a třešně. Vrchní vrstvu tvoří krém.
  4. Povrch posypeme kvalitním kakaem a necháme minimálně 4 hodiny (nejlépe přes noc) vychladit v lednici. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 626.79 kcal | Protein: 12.08 g | Sacharidy: 68.21 g | z toho cukr: 51.70 g | Tuk: 33.90 g | z toho nas. MK: 22.02 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4637-tresnove-tiramisu