Smažená jablka v těstíčku

Jednoduchý recept za pár drobných. Sáhnete po něm jistě v době, kdy dozrávají na zahradě jablka a rodina už nemá chuť na štrůdl. Nejlépe chutná dezert teplý, ale u nás se připravuje ve větším množství a přijde k chuti i po studenu.

Reklama

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Jablka okrájíme ze slupky škrabkou na brambory a odstraníme jadřinec. Nakrájíme na plátky tlusté asi 5 mm. První a poslední kroužky nepoužijeme, potřebujeme rovný řez z obou stran.
2.
Připravíme si těsto. Vejce zalijeme mlékem, přidáme mouku a cukr, přisypeme skořici a sáček vanilinového cukru.
3.
Šleháme mixérem do hladkého, hustšího těsta.
4.
V těstě namáčíme nakrájená jablka a smažíme na pánvi s rozehřátým olejem.
5.
Před podáváním dochutíme cukrem, skořicí nebo přelivem se zakysané smetany a domácí marmelády.

Od: Iva V, 20.1.2019

Reklama
Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama
Reklama
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 20 min celkem
Množství: 4 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 14 Kč
Rozpis na položky
Kategorie a štítky:
Reklama

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
459.70 kcal
Protein
8.04 g
Sacharidy
z toho cukr
89.90 g
61.25 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
6.34 g
1.96 g

Detailní rozpis podle ingrediencí

Reklama
Reklama