Netradiční jablečné tiramisu

Listí hrající rozmanitými barvami, oranžově zářící dýně, chladná rána a spoustu dalšího. Ano, podzim právě přichází.

Máte chuť se doma zachumlat do deky k filmu či knížce a zakousnout se při tom do něčeho lahodného? Připravte si netradiční jablečné tiramisu, jehož příprava vám zabere pouze minimum času. Dezert chutná opravdu výtečně a navíc obsahuje plno vitamínů.

Pojďme na to!

Ingredience (8 x porce)

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Na přípravu jablečného tiramisu si připravíme jablka - oloupeme, odstraníme jádřince a takto očištěná jablka nakrájíme na kostičky. Tyto následně dáme do hrnce a zalijeme 200 ml vody, zasypeme cukrem a přivedeme k varu. Vše společně povaříme zhruba 10 minut a ještě horké rozmixujeme ponorným mixérem na jemnou "kaši".
  2. Pudinkové prášky důkladně rozmícháme ve 150 ml studené vody. Takto připravené pudinky vmícháme do rozmixované jablečné kaše a společně povaříme zhruba 2 minuty. Směs by měla za tuto dobu dostatečně zhoustnout.
  3. Menší plech vyložíme pečícím papírem, jenž poklademe piškoty. Na první vrstvu z piškotů naneseme jablečno-pudinkovou směs, rozetřeme a poklademe poslední vrstvou piškotů. Na závěr piškoty opět potřeme jablečno-pudinkovou směsí.
  4. Takto připravené tiramisu dáme odpočinout do lednice. Podáváme vychlazené, ozdobené kousky máty či meduňky.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 312.15 kcal | Protein: 6.86 g | Sacharidy: 63.33 g | z toho cukr: 38.97 g | Tuk: 3.11 g | z toho nas. MK: 0.86 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3233-netradicni-jablecne-tiramisu