Nepečený jablečný dort s banány

Komu nepřirostly k srdci a k chuti máslové krémy, může zkusit lehkou a lahodnou chuť ovocných dortů. Třeba jablečný s banány. Použité cukrářské piškoty jej hezky ozdobí.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Vezmeme malou dortovou formu (průměr 20 cm) a vyložíme dno pečícím papírem. Nejjednodušší způsob je zacvaknout papír do formy a z venkovní strany odstřihnout přebytek papíru.
  2. Vyložíme dno cukrářskými piškoty. Část piškotů rozkrojíme na poloviny a vyskládáme po obvodu formy. Je lepší, když jsou piškoty po obvodu zhruba ve stejné výšce jako hrana formy. Malý přesah nevadí. Cukrářské piškoty vám budou hezky držet po obvodu i když máte zatím jen formu bez náplně.
  3. Jablkům okrájíme slupku a odstraníme jadřinec. Nastrouháme je na hrubém struhadle. Dáme do hrnce s 250 ml vody, lžičkou skořice, vanilinovým cukrem a cukrem krystal. Ochucenou směs jablek a vody promícháme a dáme vařit. Vaříme 5 až 10 minut. Jablka se rozvaří.
  4. Vanilkový pudink rozmícháme v 250 ml studené vody a přilijeme k rozvařeným jablkům. Povaříme asi 2 minuty.
  5. Polovinu horké směsi pomalu nalijeme do formy. Naskládáme na kolečka nakrájený banán a zbytek piškotů. Zalijeme druhou polovinou směsi a dáme vychladit, nejlépe přes noc.
  6. Před podáváním dozdobíme šlehačkou nebo zmrzlinou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 183.43 kcal | Protein: 2.60 g | Sacharidy: 40.00 g | z toho cukr: 30.24 g | Tuk: 1.19 g | z toho nas. MK: 0.32 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1380-nepeceny-jablecny-dort-s-banany