Vaječný koňak

Vaječný koňak patří k Vánocům stejně jako vůně vanilkových rohlíčků a perníčků. Takto jej připravuje má devadesátiletá babička každý rok, a protože nám chutná, chystá ho i k velikonočním svátkům a různým oslavám.

Ingredience

Množství na
  porce

Postup přípravy

1.
Připravíme si vodní lázeň a nad parou šleháme žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr. Vejce zahřejeme, musí být teplá, ale ne horká. Odstavíme z tepla a dál šleháme, dokud směs nevychladne.
2.
Přidáme kondenzovaná mléka a šleháme. Svaříme mléko, necháme trochu vychladnout. Mléko přiléváme do směsi postupně a zašleháváme. Až máme mléko zašleháno, přilejeme rum.
3.
Rozdělíme do lahví a necháme vychladit.

Od: Iva V, 10.2.2019

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Jméno:
Mail:
Hodnocení:
0.0
hodnotit
Čas: 30 min celkem
Množství: 30 × porce
Autor: Iva V
Cena ingrediencí: 1 × porce = 9 Kč
Kategorie: nápoje, česká, Vánoce, vegetariánské

Nutriční hodnoty

Množství
1 × porce
Energetická hodnota
105.63 kcal
Protein
3.10 g
Sacharidy
z toho cukr
15.45 g
14.38 g
Tuk
z toho nas. mastné kyseliny
3.49 g
1.74 g

Detailní rozpis podle ingrediencí