Vaječný koňak

Vaječný koňak patří k Vánocům stejně jako vůně vanilkových rohlíčků a perníčků. Takto jej připravuje má devadesátiletá babička každý rok, a protože nám chutná, chystá ho i k velikonočním svátkům a různým oslavám.

Ingredience (30 x porce)

Postup přípravy

  1. Připravíme si vodní lázeň a nad parou šleháme žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr. Vejce zahřejeme, musí být teplá, ale ne horká. Odstavíme z tepla a dál šleháme, dokud směs nevychladne.
  2. Přidáme kondenzovaná mléka a šleháme. Svaříme mléko, necháme trochu vychladnout. Mléko přiléváme do směsi postupně a zašleháváme. Až máme mléko zašleháno, přilejeme rum.
  3. Rozdělíme do lahví a necháme vychladit.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 112.20 kcal | Protein: 2.98 g | Sacharidy: 18.25 g | z toho cukr: 17.70 g | Tuk: 3.16 g | z toho nas. MK: 1.67 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1466-vajecny-konak