Vaječný koňak patří k Vánocům stejně jako vůně vanilkových rohlíčků a perníčků. Takto jej připravuje má devadesátiletá babička každý rok, a protože nám chutná, chystá ho i k velikonočním svátkům a různým oslavám.
Ingredience (30 x porce)
Postup přípravy
Připravíme si vodní lázeň a nad parou šleháme žloutky, moučkový cukr a vanilinový cukr. Vejce zahřejeme, musí být teplá, ale ne horká. Odstavíme z tepla a dál šleháme, dokud směs nevychladne.
Přidáme kondenzovaná mléka a šleháme. Svaříme mléko, necháme trochu vychladnout. Mléko přiléváme do směsi postupně a zašleháváme. Až máme mléko zašleháno, přilejeme rum.
Rozdělíme do lahví a necháme vychladit.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 112.20 kcal |
Protein: 2.98 g |
Sacharidy: 18.25 g |
z toho cukr: 17.70 g |
Tuk: 3.16 g |
z toho nas. MK: 1.67 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/1466-vajecny-konak