Zdraví a diety
- Podtémata:
- Hubnutí
Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě
Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.
Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy
Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.
Stejně kalorií jako čokoládová sušenka. Je sušené ovoce zdravé?
Sušené ovoce má dlouhou trvanlivost a obsahuje velké množství vitamínů a minerálů. Avšak od konzumace sušeného ovoce vás budou mnozí odrazovat, protože obsahuje velké množství cukru a je kalorickou bombou. Jaká je pravda o sušeném ovoci a jak bychom jej měli zařadit do jídelníčku?
Výkon mozku na maximum a stop únavě. Jak jíst v pracovní den
Nejen příjemné pracovní prostředí a správně srovnaný pracovní stůl vám pomohou k lepšímu výkonu. Klíčová je dobře zvolená strava během pracovního dne. Zlepšuje kognitivní funkce a pomáhá zvládat stres. Správná strava v pracovních hodinách vede k vyšším výkonům a větší spokojenosti.
Štíhlejší, zdravější, klidnější? Buďte veg!
Rostlinná strava má spoustu zdravotních výhod a je filozofií, které záleží na ochraně života zvířat a zdrojích planety. Vegetariáni a vegani jsou zdravější, štíhlejší a mají naději na delší život. Inspirujte se stravováním vegetariánů a veganů.