Zdraví a diety

Lék na všechny neduhy roste na každé zahrádce

S nadsázkou bychom mohli říct, že pokud hledáte tabletu, která vám přinese dlouhověkost, sáhněte každý den po porci sladkých jahod. Kromě úpravy krevního tlaku, ochrany srdce a cév, podpory imunitního systému, jsou jahody prostředkem proti stárnutí. Zařaďte je do jídelníčku co nejčastěji.

Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.

Odvodnění organismu: Potraviny a bylinky, které vám pomohou zbavit se přebytečné vody v těle

Přebytečná voda v těle může způsobovat nepříjemné pocity, jako jsou otoky, pocit nadýmání a zvýšená hmotnost. Existuje však řada potravin a bylin, které mohou podpořit odvodnění organismu a pomoci vám zbavit se přebytečné vody. V tomto článku se podíváme na některé z těchto potravin a bylin, které můžete zařadit do své stravy a podpořit tak vyváženou hydrataci a odvodnění těla.

5.3.2024

Květák: Zázračná zelenina, která je úspěšná v boji proti rakovině

Květák je s námi stovky let a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Má nespočet benefitů pro zdraví, můžete jej proměnit v polévku, chuťovku, svačinku, hlavní chod nebo přidat do salátů. Škoda že někteří znají květák jen ve smažené podobě, a navíc si jej z důvodu pracnosti, jakým je obalování, ani nepřipraví. Vařte s květákem častěji.

Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí

Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.

8.2.2024