Zdraví a diety

Potřebujete vápník? Víme, kde je ho desetkrát více než v mléce

Zázračná rostlina, jejíž semena můžete proměnit v nespočet dobrot nebo z ní získat ilegální látky. Mák má obrovskou sílu a patří mezi světově nejzdravější potraviny. Opiové alkaloidy byste museli hledat v makovici a ve stonku pod ní, také byste museli mít modifikovanou rostlinu. Proto není důvod, proč nemít mák v jídelníčku.

Málo masa a k medvědovi na česnek. Správný recept na jarní lehký jídelníček

Nejrůznější druhy půstů drželi naši předci od pradávna. Půst měl náboženský význam, měl tělo i duši očistit a připravit na nový začátek. Zároveň přicházel půst v období nedostatku surovin. Dnes se odlehčeným jídelníčkem můžeme inspirovat, zbavit se únavy a dobít potřebnou energii.

Levný zázrak, díky kterému námořníci objevili nové kontinenty

Má vysoký obsah vitamínu C, posiluje imunitní systém a pochází z tuzemských polí. Připravte si doma zázrak, kysané zelí. Po dlouhé týdny budete mít chrupavou dobrotu bohatou na probiotika, vlákninu a minerály. Domácí příprava není složitá.

Lék na všechny neduhy roste na každé zahrádce

S nadsázkou bychom mohli říct, že pokud hledáte tabletu, která vám přinese dlouhověkost, sáhněte každý den po porci sladkých jahod. Kromě úpravy krevního tlaku, ochrany srdce a cév, podpory imunitního systému, jsou jahody prostředkem proti stárnutí. Zařaďte je do jídelníčku co nejčastěji.

Kalendář ovoce a zeleniny. Konzumace se má řídit sezonami jednotlivých druhů

Je pravdou, že většina druhů ovoce a zeleniny je dostupná po celý rok. Když klesá domácí produkce, dováží se ovoce a zelenina z teplejších koutů planety. Přesto má každé ovoce a zelenina svou sezonu ve které chutná nejlépe. Konzumace podle sezon ovoce a zeleniny tělu prospívá.