Zdraví a diety

Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

Bolesti kloubů již po třicítce? Nic výjimečného. Recept na zdravé klouby

O zdraví kloubů je třeba začít se starat už v mladším věku. Vitální pohybový aparát určuje kvalitu života. Klíčem je správně sestavený jídelníček, který klouby dostatečně vyživí, ale také hydratace a pravidelný pohyb. Podpořte vitalitu kloubů a zbavte se nepříjemné bolesti.

Nejzdravější koření světa: V čem vynikají a kdy si dát pozor

Nejzdravější koření světa: V čem vynikají a kdy si dát pozor

Jste zvyklí brát koření jen jako ochucovadlo? Možná vás překvapí, že tyhle barevné poklady mají sílu zlepšit zdraví, posílit imunitu i prodloužit život. Zjistěte, proč se vyplatí přidat do jídelníčku nejen více kurkumy, zázvoru nebo skořice.

Kopřivová semínka: Zelený poklad léta, který možná přehlížíte

Kopřivová semínka: Zelený poklad léta, který možná přehlížíte

Kopřivu zná snad každý, kdo alespoň jednou v životě vykročil z domu. Potkáme ji od začátku jara až do konce podzimu, a to téměř všude. Ve městě, na louce, na zahradě i v lese. A zdaleka to není jen "ta rostlina, která pálí". Kopřiva má v každé své části neuvěřitelnou sílu, která se její konzumací může přenést do našeho těla a podpořit tak naše zdraví, vitalitu či odolnost.

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentujte. Budete krásní, zdraví a v dobré náladě

Fermentování má tradici stovky i tisíce let. Jednoduchý proces konzervuje potraviny, dává jim lahodnou, příjemně kyselou a lehce pikantní chuť. Konzumace fermentovaných potravin podporuje imunitu, přispívá ke krásné pokožce a snižuje riziko chmurných nálad. Zjistěte, jak snadná je domácí příprava fermentovaných potravin.

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Chroupání syrové zeleniny je zdravé. Omyl! To platí jen pro některé druhy

Zdravý jídelníček stojí a padá s konzumací velkého množství zeleniny. Pozor ale na to, že některé druhy zeleniny prospívají tělu více, když je tepelně upravíte. V syrovém stavu obsahují škodlivé látky a můžete si ublížit. Zjistěte, které druhy zeleniny si lépe vychutnáte vařené a jakou zeleninu nikdy nekonzumovat syrovou.