Zdraví a diety

Květák: Zázračná zelenina, která je úspěšná v boji proti rakovině

Květák je s námi stovky let a patří mezi nejzdravější druhy zeleniny. Má nespočet benefitů pro zdraví, můžete jej proměnit v polévku, chuťovku, svačinku, hlavní chod nebo přidat do salátů. Škoda že někteří znají květák jen ve smažené podobě, a navíc si jej z důvodu pracnosti, jakým je obalování, ani nepřipraví. Vařte s květákem častěji.

Měsíček lékařský: Jídlu dodá šmrnc, pokožku pohladí

Jeho výrazné květy zdobí nejednu okrasnou zahrádku. Ale měsíček není jen dekorativní květinou, patří také mezi tradiční léčivé rostliny. A neztratí se dokonce ani v kuchyni, kde šlape na paty slavnému šafránu.

8.2.2024

Bez něj by se nálev nepovedl. Jak umí kopr provonět pokrmy

Voňavému kopru, který je snadný na pěstování, přisuzujeme důležitost obvykle jen při přípravě koprové omáčky nebo kulajdy. Jedná se o velmi silnou bylinu s léčivými účinky. Seznamte se s koprem blíže a používejte jej v kuchyni co nejčastěji.

Chyťte pštrosa, vyrobte si mast. Přinášíme recepty na domácí výrobu mastí

Věděli jste, že si účinnou mast můžete vyrobit doma? Je to poměrně snadné a v porovnání s kupovanými produkty výrazně levnější. Pusťte se do experimentování s vůněmi a léčivými vlastnostmi mastí. Představíme vám základní postupy a ingredience na výrobu mastí.

10 levných a jednoduchých tipů, jak podpořit zdraví

Dáváte si novoroční předsevzetí, že začnete jíst zdravěji, nebo jiným způsobem podpoříte své zdraví a kondici? Pokud patříte zároveň k těm, kterým se nedaří vytyčené cíle dodržet, můžete na to jít tentokrát pozvolna a prakticky bez námahy.

11.1.2024