Zdraví a diety

Zatracované fytáty vezměte na milost. Bojují proti rakovině

Rakovina je velkým strašákem. Dobrou zprávou je, že se jí můžete vyhnout nebo alespoň snížit riziko jejího vzniku. Vsaďte na fytáty, potraviny, které účinně bojují proti rakovinového bujení. Představíme vám potraviny, které jsou základem protirakovinového jídelníčku.

Snídaňové kaše zahřejí, zasytí a sníží cholesterol

Vydatná snídaně je nejlepším startem dne. Měla by obsahovat zdroj komplexních sacharidů, bílkoviny a kvalitní tuky. Zmíněné požadavky výborně splňují různé snídaňové kaše. Naučte se je připravovat, nebudou vás dopoledne trápit chutě na sladkosti. Vyzkoušet můžete stovky variací.

Jídla, po kterých pálí žáha. Vyhněte se jim a uzdravte se

Urputná bolest za hrudní kostí, která se pravidelně vrací, má příčinu ve špatných stravovacích návycích, ale může být i předzvěstí onemocnění. Představíme vám jídla, která způsobují pálení žáhy a ukážeme, jak upravit stravování, aby pálení žáhy bylo minulostí.

Nepodceňujte neviditelnou hrozbu. Paraziti způsobují řadu vleklých potíží

U domácích mazlíčků se nikdo nepozastaví nad tím, že je důležité jejich trávící trakt zbavit nepříjemných parazitů. Lidé sice nejsou vystaveni tak vysoké expozici, přesto se jich napadení parazity může také týkat. Nenechte si odebírat důležité živiny z těla.

Domácí limonády: Připravte si osvěžující potěšení bez zbytečné chemie

Sklenka vychlazené limonády zvláště během horkých letních dnů příjemně potěší. Lahodný nápoj si můžete hravě vykouzlit i sami doma. Výsledek bude přesně podle vašich chuťových preferencí, a navíc klidně bez přehršle cukru a umělých přísad.

2.8.2023