Zdraví a diety

Rybí maso může být nezdravé. Jak vybírat ryby?

Jedno doporučení říká, že ryby bychom měli zařazovat do jídelníčku častěji, jiné varuje před zvýšeným obsahem těžkých kovů a mikroplastů. Jaká je pravda o konzumaci ryb a na které druhy ryb dávat pozor?

Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete

Dříve jsme hledali jejich názvy ve slovnících, dnes si pomalu klestí cestu na náš stůl. Poznejte netradiční formy příloh, které utuží zdraví, sníží cholesterol a pomáhají s hubnutím. Poradíme s přípravou a představíme recepty z kuskusu, bulguru a quinoy.

Místo počítání oveček nasaďte kozlík lékařský

Lidské oko potěší půvabnými květy, a navíc uklidní rozjitřenou mysl. Jestliže se místo kýženého spánku dlouhé hodiny převalujete v posteli ze strany na stranu, rozhodně by vám neměla tato úchvatná bylinka uniknout. Zatočí nejenom s nespavostí, ale poradí si i s pocuchanými nervy.

21.4.2023

Hřejivá skořice: Jídlu vdechne novou chuťovou dimenzi

Skořice je mezi ostatním kořením tak trochu jako vznešená dáma. Její sladká dřevitá chuť a pronikavá vůně dodá moučníkům a dezertům luxusní nádech. A kouzlit dokáže nejenom s našimi chuťovými pohárky, ale dokonce i se zdravím. Poradí si mimo se zvýšenou hladinou cukru v krvi.

5.4.2023

Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.

4.4.2023