Zdraví a diety

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Mochyně peruánská: Žlutý poklad ukrytý v lampionku

V dekorativním lampionku se nesměle schovává žlutooranžová kulička, která láká k nakousnutí. Pokud neodoláte, záhy zjistíte, že má velice příjemnou chuť. A jistě vás také potěší, že je mochyně bohatým zdrojem antioxidantů a vitamínu C.

20.12.2022

„Vaření“ trochu jinak: Domácí kosmetika se solí a cukrem

Sůl a cukr. Ačkoliv je jejich chuť úplně odlišná, jedno mají přesto společné. Jsou to základní ingredience, bez kterých se v kuchyni prakticky nikdo neobejde. A sáhnout po nich můžete i při přípravě domácí kosmetiky. Snadno z nich vyrobíte třeba regenerační koupel, účinný peeling či depilační pastu. Poradíme, jak na to.

28.11.2022

Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

Při touze po svěží a zdravé pokožce, stejně jako husté a lesklé hřívě, sáhne mnoho z nás nejdříve po rozmanitých kosmetických přípravcích a doplňcích stravy. Ty nezřídka slibují takřka zázračné účinky. Přitom často stačí pouze změnit jídelníček a zahrnout do něj dostatek vitamínů a minerálů. Také ony totiž dokážou vykouzlit krásnější pleť a vlasy.

16.11.2022

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.

14.11.2022