Zdraví a diety

Chraňte plíce. Pomůže pravidelná detoxikace

Možná budete překvapeni, kolik nekuřáků má problémy s plícemi. Vliv má nezdravé životní prostředí, ale i dlouhodobý stres nebo nevhodná strava. Rakovina plic je jednou z nejčastějších druhů rakoviny. O plíce je třeba pravidelně pečovat, ukážeme vám, jak na detoxikaci plic.

Ovesné vločky jsou zdravé a výživné: Zkuste oblíbené recepty, jak je připravit

Ovesné vločky patří mezi základní potraviny zdravé výživy. Není se čemu divit, jelikož jsou skvělým zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Výtečně zasytí a dodají energii, navíc se hodí i do jídelníčku při hubnutí. Zároveň si na nich můžete dobře pochutnat, jelikož se dají připravit na tisíce způsobů.

31.5.2022

Sýry a dieta. Jak vybrat sýr, když se snažíte zhubnout?

O sýrech se říká, že obsahují příliš mnoho tuku a jsou nevhodné při režimu redukční diety. K dobré pověsti sýrů nepřispívá ani vysoký obsah soli. Jak je to se sýry doopravdy? Po kterém druhu sýru můžete sáhnout, když se snažíte o redukci hmotnosti?

Sladce a zdravě. Tipy na sladké dezerty, které si dáte bez výčitek

Mouka, cukr, olej. Základ pro spoustu dobrot, nad kterými výživoví poradci hrozí ukazováčkem a aplikace na počítání kalorií jdou do červených hodnot. Ukážeme vám, že mlsat můžete i bez výčitek. Připravte si zdravé dezerty. Zachutnají vám i dětem.

Svaly i mozek hořčík milují. Dopřejte jim ho, stačí správně jíst

Co spojuje hořkou čokoládu, ořechy a banány? Kromě skvělé chuti jsou bohatým zdrojem hořčíku. Ale nejenom ony. Které potraviny bychom měli do jídelníčku zahrnout, aby v něm bylo dostatečné množství hořčíku? A proč je tento minerál vlastně důležitý?

25.5.2022