Zdraví a diety

Recept na domácí mléko z kešu oříšků

Kravské mléko není kvůli obsahu laktózy vhodné zdaleka pro každého. Mnozí z nás bohužel ani nevědí, že mají s jeho trávením problémy, symptomy totiž nemusí být natolik nepříjemné, abyste problém řešili. Zkuste ale alternativní mléko z kešu a uvidíte, zda se nebudete cítit mnohem lépe.

Vodní meloun: Skvěle chutná, osvěží, a navíc je zdravý!

Většina lidí sáhne po melounu během tropických letních dní. Šťavnatý a vodou nadupaný plátek melounu totiž příjemně osvěží a potěší lahodnou sladkou chutí, za kterou vděčí obsahu přirozených cukrů. Meloun je ale nejenom skvělá pochoutka, má totiž také řadu zdravotních benefitů.

25.7.2022

Tepová frekvence a správný pohyb urychlí hubnutí. Kterým pohybem se spaluje nejvíce?

Hodiny strávené v posilovně, maraton uběhnutý za 3 hodiny a ručička na váze se nechce posunout k nižším hodnotám. Problém může být v nesprávně nastavené intenzitě tréninku. Ukážeme vám, proč je důležité hlídat tepovou frekvenci a jak vám tepová frekvence pomůže při hubnutí.

5 báječných důvodů, proč vyzkoušet makadamové ořechy

Přestože patří mezi nejdražší ořechy na světě, byla by veliká škoda ponechat je bez povšimnutí. Makadamové ořechy mají roztomilý kulatý tvar a úchvatnou delikátní chuť. V kuchyni jsou velice všestranné, a navíc se mohou pochlubit obsahem celé řady cenných mikroživin.

29.6.2022

Lněná, chia, konopná semínka: Která z nich jsou nejzdravější?

Ačkoliv nevynikají velikostí, pro lidské tělo jsou obrovským přínosem. Semínka představují bohatý zdroj zdravých tuků, vlákniny, vitaminů, minerálních látek a antioxidantů. Pro své zdravotní benefity by v každodenním jídelníčku rozhodně neměly chybět.

23.6.2022