Zdraví a diety

Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

Nejlepší vitamíny a minerály pro krásnou pokožku a vlasy

Při touze po svěží a zdravé pokožce, stejně jako husté a lesklé hřívě, sáhne mnoho z nás nejdříve po rozmanitých kosmetických přípravcích a doplňcích stravy. Ty nezřídka slibují takřka zázračné účinky. Přitom často stačí pouze změnit jídelníček a zahrnout do něj dostatek vitamínů a minerálů. Také ony totiž dokážou vykouzlit krásnější pleť a vlasy.

Jitka Kučová
16.11.2022
Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Nálev a odvar nejsou totéž: Jak správně připravit bylinky

Jsou půvabné, krásně voní a pečují o naše zdraví. Bylinky jsou zkrátka opravdový zelený poklad. Abychom ale jejich vlastnosti využili na maximum, je třeba se s nimi naučit správně pracovat. Prozradíme, jak je správně připravit.

Jitka Kučová
14.11.2022
Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

Jitka Kučová
7.11.2022
Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek

Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek

V regálech běžných obchodů na ni natrefíte jen zřídka, ale v prodejnách zdravé výživy si již vybojovala stálé místo. O exotické quinoy před lety ještě většina z nás nikdy neslyšela, v současnosti se ale těší i v Evropě obrovskému zájmu. Čím si to zasloužila, a jak si s ní v kuchyni poradit?

Jitka Kučová
4.11.2022
Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.

Jitka Kučová
28.10.2022