Zdraví a diety

Které vitamíny nám v zimě chybí a jak je doplnit

V zimním období je třeba doplňovat vitamíny a minerály. Pomohou vám posílit imunitu a vyhnout se rýmě a nachlazení. Také jsou důležitým spojencem proti podzimní a zimní únavě. Nestačí jen stále skloňovaný vitamín C, zjistěte, co tělu v zimním období chybí.

Máte často hlad a problémy s trávením? Může za to vláknina

Stále kručící žaludek, dráždivá chuť na sladkosti, časté pocity hladu a problémy s vylučováním mohou ukazovat na nedostatek vlákniny ve stravě. Když se na vlákninu zaměříte, budete zdravější a dost možná i štíhlejší.

Skryté nebezpečí: Zelenina a ovoce, které se nesmí jíst syrové

Zelenina a ovoce jsou vynikajícím zdrojem vlákniny a celé řady důležitých mikroživin. Dopřávat bychom si je proto měli pravidelně. Některé druhy se ale nesmí jít syrové. Může jít dokonce o zdraví. Které z nich patří na talíř až po tepelné úpravě?

26.1.2023

Betaglukan – velmi prospěšná vláknina. V kterých potravinách ji najdeme?

Náš organismus trpí dlouhodobým stresem, znečištěným životním prostředím a v důsledku toho je imunitní systém přetížený. Reaguje potom nejenom opakovanými chřipkami a záněty, ale v extrémním případě to může vést i k závažnějším, dlouhodobým zdravotním problémům. Jak pomoci imunitě, aby se dokázala vypořádat s nároky, které na nás klade život? Velmi dobrým pomocníkem, který dokáže imunitu posílit, je betaglukan. Jedná se o komplexní polysacharid - vlákninu.

19.1.2023

Mini vzrůst, maxi benefit. Naučte se pravidla domácího klíčení

Klíčení semínek je snadné a zpočátku si vystačíte s tím, co máte doma. Zjistěte, jak klíčit semínka a jak získat multivitaminovou pilulku v podobě čerstvého klíčku. V zimě i v létě budete mít po ruce čerstvé klíčky plné výživných látek.