Zdraví a diety

Procházka přírodou a bohatství v košíku. Co vše můžete připravit ze šípků?

Rostou všude kolem lesních cest a jsou studnicí zdraví. Bolavý sběr se vám vyplatí. Ukážeme vám, jak připravit šípkové dobroty nabité vitamíny a posílit imunitu, představíme recepty na šípkové víno a likér. Jednoduchá je příprava šípkového oleje pro krásnou pleť. Vypravte se na podzim na sběr šípků.

12.10.2022

10 (nejen) zdravotních důvodů, proč jíst červenou řepu

Červená řepa patří mezi oblíbenou kořenovou zeleninu. Nejenže je pro svou charakteristickou červenou barvu prakticky nepřehlédnutelná a skvěle chutná, ale zároveň je doslova nadupaná cennými mikroživinami. V jídelníčku by proto tento rubínový zázrak rozhodně neměl chybět.

10.10.2022

Jak se zbavit akné: Zatočte s pupínky změnou jídelníčku

Nevzhledné pupínky v oblasti obličeje i na jiných částech těla dokážou pořádně potrápit. A zdaleka se nejedná o problém, se kterým se potýkají pouze teenegaři. Akné totiž nezřídka přetrvává i v dospělosti. Kromě důkladné péče o pleť a používání šetrných přípravků dokáže krásnější a čistší pokožku vykouzlit i správně sestavený jídelníček.

22.9.2022

Léčivé nebo chutné koření? Římský kmín zvládne obojí

Mnoho lidí si ho plete s běžným „českým“ kmínem. Ten má sice v našich končinách delší tradici, ale také římský kmín si svou pozornost rozhodně zaslouží. V kuchyni zaujme příjemnou nahořklou chutí a pronikavým exotickým aroma, navíc pečuje o zdravé trávení, a dokonce může podpořit hubnutí!

3.9.2022

Domácí sirupy mají nepřekonatelnou chuť a mohou léčit

Jsou jich plné regály, tak proč byste se měli pouštět do výroby domácího? Protože mají dokonalou chuť, stojí jen trochu námahy a pár drobných. Domácí sirupy obsahují velké množství vitamínů, žádná barviva a minimum konzervačních látek.