Zdraví a diety

Svaly i mozek hořčík milují. Dopřejte jim ho, stačí správně jíst

Co spojuje hořkou čokoládu, ořechy a banány? Kromě skvělé chuti jsou bohatým zdrojem hořčíku. Ale nejenom ony. Které potraviny bychom měli do jídelníčku zahrnout, aby v něm bylo dostatečné množství hořčíku? A proč je tento minerál vlastně důležitý?

25.5.2022

Smažené pokrmy nejsou v plavkové sezóně tabu. Smažte zdravěji

Smažený pokrm je chutný, křupavý, oblíbený, ale vysoce kalorický. Je to jedna z prvních věcí, kterou vám dietní režimy zakáží. Abyste netoužili po řízcích a smažáku tak, že si je musíte dát třikrát týdně, naučte se smažit zdravě.

Proti zánětům lze bojovat i jídlem. Které potraviny zařadit do jídelníčku?

Ačkoliv je zánět v mnoha případech prospěšný, protože přispívá k vypořádání se s infekcí a urychluje uzdravení po zranění, zejména chronický zánět v těle má spíše negativní dopady. Zklidnit tyto nežádoucí zánětlivé procesy dokážou i některé druhy potravin. Které z nich to jsou?

23.5.2022

Jednoduché tipy a triky, jak vykouzlit zdravější jídlo

Chcete jít zdravěji než doposud? Pokud stále zůstáváte pouze u zbožného přání, je to možná tím, že máte obavu z radikálních změn ve stávajícím způsobu stravování. Mnohem jednodušší je proto zařadit zdravější potraviny do jídelníčku postupně. A s tím můžete začít klidně už dnes.

11.5.2022

Je mléko pohlazení pro zdraví nebo mu škodí?

Mléko a mléčné produkty dětem doporučíme bez váhání a dokážeme připojit i mnoho argumentů, proč jsou mléčné produkty zdraví prospěšné. U dospělého jsme ale často na vážkách. Kolik mléčných produktů bychom měli konzumovat v dospělém věku?