Zdraví a diety

Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jarní bylinky v kuchyni: Zkuste i ty méně tradiční, jsou chutné a zdravé

Jaro je tu a zelenající se příroda nabízí mnoho zajímavých možností pro kulinářské experimenty. Kopřivu a medvědí česnek jistě dobře znáte, ale i mnoho dalších jarních bylin vás může v kuchyni příjemně překvapit. Jídlo nejenom dochutí, ale navíc jsou plné živin a vitamínů.

Jitka Kučová
4.4.2023
Sůl jako lék na lásku a další neduhy

Sůl jako lék na lásku a další neduhy

Při vaření je nepostradatelná ale má i další využití. Kuchyňská sůl je účinná při léčbě i při prevenci. Seznamte se s dalším využitím kuchyňské soli, zjistíte, že je vhodné sůl používat při nachlazeních, kožních problémech ale i jako lék na trápení a potíže se spánkem.

Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin po cvičení i jako zdravá svačinka. Ty vyrobené doma jsou nejen šetrnější k rozpočtu, ale můžete si je vytvořit přesně takové, na jaké máte zrovna chuť.

Jitka Kučová
29.3.2023
Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.

Jitka Kučová
14.3.2023
Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách

Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách

Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.