Zdraví a diety

Stále opomíjené kakaové máslo je pokladem v kuchyni i kosmetice

Kakaové máslo není v českých kuchyních úplně běžnou ingrediencí. A je to skutečně škoda. Úžasně totiž voní, cukrovinkám propůjčí skvělou krémovou texturu a příjemně se rozpouští na jazyku. Navíc se nepřepaluje a při správném skladování je takřka nesmrtelné. Kakaové máslo využijete nejen v kuchyni, ale i při výrobě domácí kosmetiky.

7.11.2022

Ochutnejte zlato Inků: Nenápadná quinoa ukrývá výjimečný vnitřek

V regálech běžných obchodů na ni natrefíte jen zřídka, ale v prodejnách zdravé výživy si již vybojovala stálé místo. O exotické quinoy před lety ještě většina z nás nikdy neslyšela, v současnosti se ale těší i v Evropě obrovskému zájmu. Čím si to zasloužila, a jak si s ní v kuchyni poradit?

4.11.2022

Nepřehlížejte oranžovou úrodu. Plody rakytníku jsou skutečný poklad

Již ve druhé polovině léta se začínají rakytníkové plody vybarvovat do krásného oranžového odstínu. Nezapomeňte si je natrhat, jsou totiž jedním z nejbohatších zdrojů vitamínu C v přírodě. A skvěle je využijete nejenom v bylinné lékárničce, ale také v kuchyni a při péči o vlasy a pleť.

28.10.2022

Přírodní pomoc při kašli a nachlazení

Podle statistik se prakticky každý z nás potýká alespoň jednou či dvakrát do roka s virózou. Kromě posilování imunity v průběhu celého roku můžeme vsadit také na léčivé rostliny, které se stanou našimi věrnými spojenci během hlavní sezóny respiračních onemocnění.

26.10.2022

Stáří nezastavíte, ale můžete jej zpomalit vhodnými potravinami

Oblíbená česká herečka kdysi odpovídala na otázku, jak se dá zastavit stáří. Vtipně zareagovala, že smrtí. Zastavit stáří opravdu nedokážeme, ale můžeme jej zpomalit, pokud do jídelníčku zařadíme vhodné potraviny. Jaké anti-aging potraviny vybrat?

19.10.2022