Zdraví a diety

Sůl jako lék na lásku a další neduhy

Při vaření je nepostradatelná ale má i další využití. Kuchyňská sůl je účinná při léčbě i při prevenci. Seznamte se s dalším využitím kuchyňské soli, zjistíte, že je vhodné sůl používat při nachlazeních, kožních problémech ale i jako lék na trápení a potíže se spánkem.

Doplňte bílkoviny chutně a hravě: Jak na domácí proteinové tyčinky

Proteinové tyčinky jsou oblíbeným zdrojem bílkovin po cvičení i jako zdravá svačinka. Ty vyrobené doma jsou nejen šetrnější k rozpočtu, ale můžete si je vytvořit přesně takové, na jaké máte zrovna chuť.

29.3.2023

Růžičková kapusta: Z přehlížené Popelky královnou zdravé kuchyně

Podceňovaná, ba nezřídka nenáviděná. Zapomeňte nyní na rozvařené vybledlé blátíčko ze školních jídelen. Tuto košťálovou zeleninu lze připravit chutně. Roztomilé růžičky jsou navíc plné vlákniny a vitamínů. A zelené zdraví na talíři vám dokonce pomůže i při hubnutí.

14.3.2023

Zimní jídelníček postavte na zahřívacích potravinách

Jistě jste již zaslechli, že se potraviny dle čínské medicíny rozdělují na zahřívací, ochlazovací a neutrální. V zimním období zařazujte do jídelníčku co nejčastěji potraviny zahřívací a potraviny neutrální. Představíme vám potraviny, po kterých se tělo příjemně zahřeje zevnitř.

Bulvový versus řapíkatý celer: Který je zdravější?

O tom, že je konzumace zeleniny zdravá, snad nikdo nepochybuje. Jednotlivé druhy se však liší obsahem mikroživin, a proto je důležité zachovat pestrost na talíři. Jak si vede bulvový a řapíkatý celer? A máme po některém z nich sáhnout častěji?

2.3.2023