Zdraví a diety

Přírodní krása: Pleťové masky z ovoce a zeleniny pro zářivou pokožku

Zářivá a zdravá pleť je snem mnoha lidí. Kromě správné péče a hydratace může příroda nabídnout vynikající řešení pro dosažení krásné pokožky. Pleťové masky z ovoce a zeleniny jsou přírodní, bez chemických přísad a plné výživných látek, které dodají vaší pleti zdraví a jas. V tomto článku se podíváme na některé úžasné přírodní ingredience, které můžete využít ve svých vlastních domácích pleťových maskách pro přirozenou krásu vaší pokožky.

1.8.2023

Vyrazte do lesa pro prášky. Poznejte léčivou sílu hub

Houby mají sílu a dokáží léčit a ulevit od řady neduhů. Když pomineme veselé houbičky, zaměříme se na ty, které jsou běžně dostupné. Můžete je nasbírat, vypěstovat nebo zakoupit. Zjistíte, že namísto nákupu v lékárně, stačí uvařit smaženici.

Sladká rozmanitost: Velký přehled různých druhů cukrů

Ačkoliv nepatří zrovna k nejzdravějším ingrediencím, velká spousta receptů se bez něj zkrátka neobejde. A není třeba si ho úplně odpírat, stačí volit rozumnou míru a s konzumací to nepřehánět. Vydejte se s námi na sladkou cestu za různými druhy cukrů. Liší se od sebe složením, chutí i využitím v kuchyni.

19.7.2023

Zelený čaj: Výhody a rizika jeho konzumace

Zelený čaj je oblíbený nápoj po celém světě a jeho příznivé účinky na lidské zdraví jsou dobře známy. Nicméně, jako u všeho, i u zeleného čaje existují některá rizika, která bychom měli mít na paměti. V tomto článku si proto přiblížíme výhody a rizika jeho konzumace.

18.7.2023

Špenát: Superpotravina plná zdraví, má však i svoji stinnou stránku

Špenát je zelená listová zelenina, která je známá svými výživovými hodnotami a zdravotními přínosy. Je bohatý na živiny a vitamíny, což ho činí jednou z nejzdravějších potravin, které můžete do své stravy zařadit.

14.7.2023