Zdraví a diety

Flavonoidy: Objevte skryté hrdiny ve svém jídelníčku

Co mají společného citrusy, lesní ovoce, pohanka a zelený čaj? Pokud si je budete dopřávat pravidelně, podpoříte svou paměť, imunitu i srdce. V článku prozradíme také další bohaté zdroje flavonoidů a jejich prospěšné vlastnosti pro lidské zdraví.

30.6.2023

Zařaďte bílkoviny častěji do jídelníčku. Ukážeme vám levné zdroje bílkovin

Bez bílkovin se neobejdete a častá doporučení zmiňují hovězí maso, lososa a kuřecí prsa. Objevíte ale i levnější zdroje bílkovin. Které zdroje bílkovin jsou hodnotné, ale nezabolí peněženku? Představíme vám je a ukážeme, jak je zařadit do jídelníčku.

Připravte si domácí müsli. Zdravé, levné a vždy při ruce

Müsli je synonymem zdravé snídaně, bohužel v obchodech můžete snadno sáhnout vedle a snídat produkt plný cukru, stabilizátorů a umělých dochucovadel. Jistě vás potěší zpráva, že si zásobu výborného müsli můžete připravit doma. Přinášíme tipy a recepty na domácí müsli.

5 mýtů o ovoci

Ovoce je nezbytnou součástí zdravé stravy, ale stále existuje mnoho mýtů, které se kolem něj šíří. V tomto článku se podíváme na 5 nejrozšířenějších.

22.6.2023

Jarní, podzimní, celoroční. Únavu vyženete průzkumem lednice

Ráno s nadšením vyskočíte z postele plni energie. Těšíte se na nový den a broukáte si oblíbenou melodii. Celé dopoledne se usmíváte. Že to není váš případ? Pak vás možná trápí dlouhodobá únava. Představíme vám potraviny, které bojují proti únavě a dodají vám dostatek energie. Některé z nich umí probudit hormony štěstí.