Hubnutí

Tyto skvělé dipy nahradí kalorickou majonézu

Spojením vajec a rostlinného oleje vznikne jedinečná a lahodná omáčka s všestranným využitím. Ale také vysoce kalorická, tučná a zejména v letních dnech dokonce riziková potravina. Pokud toužíte po změně, existuje řada zajímavých způsobů, jak majonézu v receptu nahradit.

29.11.2023

Není ti dobře? Dej si koláček. Proč zajídáme stres a existuje protistresový jídelníček?

Jídlo je nutné pro přežití a jeho přijímání je nezbytností. To se však značně změnilo a jídlo se stalo potěšením a řešením v zátěžových situacích. Poradíme vám, jak se vyrovnat s emočním přejídáním a co zařadit do protistresového jídelníčku.

15.11.2023

Příliš mnoho kalorií, cukru, soli. Jak nahradit nezdravé ingredience v receptech

Říkáte si občas, že by váš jídelníček mohl být zdravější? Pokud se vám zároveň nechce pouštět do radikálních změn a odmítáte se vzdát svých oblíbených receptů, můžete na to jít takzvaně od lesa. Jednoduše zkuste nahradit běžné ingredience jejich odlehčenějšími alternativami.

6.9.2023

Užívejte denně jablečný ocet. Snižuje cholesterol, pomáhá s hubnutím, prospívá pleti i vlasům

Jablečný ocet pořídíte za pár drobných a dokáže vám pomoci s vysokým cholesterolem, reguluje hladinu krevního cukru nebo napomáhá hubnutí, protože podporuje metabolismus. Už jedna lžíce jablečného octu denně posiluje zdraví.

Zdravá příloha s exotickým názvem. Kuskus, bulgur, quinoa, amarant. Doplníte vlákninu a zhubnete

Dříve jsme hledali jejich názvy ve slovnících, dnes si pomalu klestí cestu na náš stůl. Poznejte netradiční formy příloh, které utuží zdraví, sníží cholesterol a pomáhají s hubnutím. Poradíme s přípravou a představíme recepty z kuskusu, bulguru a quinoy.