Hubnutí

Rozlouskneme častou otázku. Hubne se stravou nebo pohybem?

Když se nebudeš hýbat, tak nezhubneš. Pro hubnutí stačí snížit příjem energie. Denně běhej a můžeš sníst co chceš. Která tvrzení mají pravdu? Který z přístupů k hubnutí nese více ovoce? Odpovíme vám, jestli k hubnutí přispívá více strava nebo pohyb.

29.11.2021

Čím zpomalíte a čím zrychlíte metabolismus? Seznamte se s potravinami i režimem pro zrychlování metabolismu

O zpomaleném metabolismu mluvíme, pokud tělo nevyužívá dostatečně rychle energii z přijímaných potravin, ve větší míře ukládá tuky a pokusy o hubnutí mají malý efekt. Jaké potraviny se podílejí na zpomalení metabolismu a jak metabolismus zrychlit?

15.10.2021

Salát má minimum kalorií a tlumí úzkosti. Do jídelníčku patří každý den

Není pravdou, že konzumace salátů patří jen do režimu redukční diety nebo do zdravého životního stylu. Porci listového salátu byste si měli dopřát každý den. A rozhodně to nebude monotónní jídelníček. Jaké druhy salátů známe a v čem nám tolik prospívají? Odpovíme vám.

Pomáhá snižovat tlak, zhubnout i od nelibého dechu. Ano, čaj

Tekutina, která na příčkách oblíbenosti zabírá stříbrný post. Čaj je druhým nejoblíbenějším nápojem hned po vodě. Znáte blahodárné účinky čaje? Kdy se servíruje zelený čaj a kdy podávat oolong?

Každý den smoothie. Je to zdravá volba nebo ne?

Pravidelné pití smoothie vám dodá vitamíny a minerály. Zároveň je rychlým zdrojem energie, když nemáte čas na klasickou svačinu. Jaká pravidla platí pro pití smoothie? Je smoothie dobrým pomocníkem při hubnutí? Má pití smoothie nevýhody? Odpovíme vám.