Zdraví a diety

Potraviny proti jarní únavě

Jaro je krásné období, kdy příroda ožívá a vše kolem nás se opět zelená. Nicméně pro mnoho z nás může být jaro také obdobím únavy, kterou mnohdy způsobuje nejen změna počasí, ale také změna stravy a zvyků. Proto je důležité věnovat pozornost své stravě a vybírat potraviny, které nám pomohou překonat jarní únavu. V následujícím článku se podíváme na 16 potravin, které jsou proti jarní únavě účinné.

24.5.2023

Oregano: Voňavá bylinka do kuchyně i pro zdraví

Italové ho milují. A jeho kouzlu snadno propadnete i vy. Připravte si z oregana třeba rajčatovou omáčku, pesto nebo salát. Prozradíme také, s jakými zdravotními neduhy dokáže zatočit, a jak si vyrobit vlastní oreganový olej.

17.5.2023

Zdraví ve sklenici: Připravte si lahodné smoothie pro každou příležitost

Smoothie jsou zdravé a chutné nápoje husté krémové konzistence. Vznikají rozmixováním ovoce a zeleniny, mnohdy v nich ale nechybí i ořechy a semínka, mléko, med či protein. Existuje nespočet variant a kombinací, proto si můžete připravit lahodné smoothie prakticky pro jakoukoliv příležitost.

15.5.2023

Jakým potravinám se vyhnout, abychom si udrželi zdravý mozek?

Náš mozek potřebuje správnou výživu, stejně jako zbytek našeho těla. Existují však některé potraviny, kterým bychom se měli snažit vyhýbat, aby se náš mozek udržel zdravý a plně funkční.

4.5.2023

Rybí maso může být nezdravé. Jak vybírat ryby?

Jedno doporučení říká, že ryby bychom měli zařazovat do jídelníčku častěji, jiné varuje před zvýšeným obsahem těžkých kovů a mikroplastů. Jaká je pravda o konzumaci ryb a na které druhy ryb dávat pozor?