Přírodní krása: Pleťové masky z ovoce a zeleniny pro zářivou pokožku

Zářivá a zdravá pleť je snem mnoha lidí. Kromě správné péče a hydratace může příroda nabídnout vynikající řešení pro dosažení krásné pokožky. Pleťové masky z ovoce a zeleniny jsou přírodní, bez chemických přísad a plné výživných látek, které dodají vaší pleti zdraví a jas. V tomto článku se podíváme na některé úžasné přírodní ingredience, které můžete využít ve svých vlastních domácích pleťových maskách pro přirozenou krásu vaší pokožky.

Reklama

Jahodová osvěžující maska

Jahody jsou plné antioxidantů a vitamínu C, který pomáhá vyživovat pleť a bojovat proti volným radikálům. Stačí rozmačkat několik jahod a aplikovat na obličej. Nechte působit 10-15 minut a poté opláchněte vlažnou vodou. Tato maska pomůže zjemnit pleť a zanechá osvěžený vzhled.

Avokádová hydratační maska

Avokádo je bohaté na zdravé tuky a vitamín E, který pomáhá udržovat vlhkost pokožky. Smíchejte rozmačkané avokádo s lžičkou medu a aplikujte rovnoměrně na obličej. Nechte masku působit po dobu 15-20 minut a poté ji opláchněte. Vaše pleť bude po této hydratační masce jemná, hebká a hydratovaná.

Okurková osvěžující maska

Okurka obsahuje vysoké množství vody a je skvělá pro hydrataci a zklidnění pokožky. Stačí nastrouhanou okurku smíchat s jogurtem a aplikovat na obličej. Nechte působit 15-20 minut a poté opláchněte. Tato maska pomáhá zjemnit pleť, zredukovat zarudnutí a dodat jejímu vzhledu svěžest.

Mrkvová revitalizační maska

Mrkve jsou plné beta-karotenu, který pomáhá zlepšit pleť a dodává jí zdravý lesk. Smíchejte nastrouhanou mrkev s lžičkou olivového oleje a aplikujte na obličej. Nechte působit 15-20 minut a poté opláchněte. Tato maska dodá vaší pleti revitalizaci a zanechá ji svěží a jasnou.

Citrónová osvěžující maska

Citrón je bohatý na vitamín C a kyselinu citronovou, které pomáhají vyčistit pleť a snížit nadměrnou mastnotu. Smíchejte citrónovou šťávu s medem a aplikujte na obličej. Nechte působit 10-15 minut a poté opláchněte. Tato maska pomůže zredukovat přebytečný olej a zanechá vaši pleť svěží a vyváženou.

Reklama

Banánová vyživující maska

Banány jsou bohaté na vitamíny, minerály a antioxidanty, které přispívají k hydrataci a vyživení pokožky. Rozmačkejte zralý banán a smíchejte jej s lžičkou medu. Aplikujte masku na obličej a nechte působit 15-20 minut. Poté opláchněte vlažnou vodou. Tato maska dodá pokožce vlhkost a vyživuje ji, zanechává ji hebkou a zářivou.

Kiwi omlazující maska

Kiwi je bohaté na vitamín C, který pomáhá bojovat proti stárnutí pokožky. Oloupejte a rozmačkejte kiwi, přidejte lžíci jogurtu a promíchejte. Naneste masku na obličej a nechte ji působit 15-20 minut. Poté ji opláchněte. Tato maska pomáhá vyhladit vrásky, rozjasňuje pleť a dodává jí mladistvý vzhled.

Jablíčková čisticí maska

Jablka obsahují kyselinu jablečnou, která pomáhá vyčistit pokožku a regulovat přebytečný olej. Jemně nastrouhejte jablko a smíchejte s lžičkou jogurtu nebo medu. Naneste masku na obličej a nechte ji působit 10-15 minut. Poté ji opláchněte. Tato maska pomáhá detoxikovat pleť, čistit póry a zanechává ji osvěženou.

Meruňková tonizující maska

Meruňky jsou bohaté na vitamín A, který podporuje obnovu pokožky a zanechává ji pružnou. Rozmačkejte meruňky a přidejte lžíci zakysané smetany nebo mléka. Aplikujte masku na obličej a nechte působit 15-20 minut. Poté ji opláchněte. Tato maska tonizuje pokožku, zlepšuje její texturu a dodává jí svěžest.

Papájová exfoliační maska

Papája obsahuje enzym papain, který pomáhá odstranit odumřelé kožní buňky a zanechává pokožku hebkou a jemnou. Rozmačkejte papáju a smíchejte ji s lžičkou cukru nebo jemného ovesného mléka. Naneste masku na obličej a jemně masírujte kruhovými pohyby. Nechte ji působit 10-15 minut a poté ji opláchněte. Tato maska pomáhá exfoliovat pokožku, zlepšuje její texturu a dodává jí zářivý vzhled.

Pleťové masky z ovoce a zeleniny jsou skvělou volbou pro přírodní péči o pleť. Vyberte si masku, která vyhovuje vašim potřebám a dopřejte vaší pokožce přírodní výživu a zářivost. Buďte připraveni objevovat krásu, kterou příroda nabízí.

Zdroje: titbit.cz, blog.zerowastelife.cz, kosmetika.doktorka.cz, magazinzahrada.cz

Reklama

Autor: Zuzana, 1.8.2023

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama