Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.

Reklama

Avokádo

Díky vysokému obsahu mastných kyselin toto ovoce pleť dokonale regeneruje, vyplňuje vrchní tukovou vrstvu, čímž přispívá k vyhlazování vrásek. Účinné látky obsažené v dužině avokáda chrání pleť před ztrátou vlhkosti a předurčují avokádo k péči o citlivou a zralou pokožku.

Recept: rozmačkejte polovinu avokáda, přidáme lžíci medu a lžičku smetany, ingredience smíchejte a aplikujte na pleť, nechte působit 20 minut, poté ji smyjte vlažnou vodou.

Rýže

Obnovuje buněčnou strukturu, neboť neloupaná zrnka rýže jsou plná minerálních látek a vitamínů skupiny B. Cenný prvek inositol sjednocuje pleť a účinně zpomaluje projevy stárnutí.

Recept: smíchejte 2 lžíce rýžové moučky, trochu mléka a 2 až 3 kapky černuchového nebo sezamového oleje vymíchejte dohladka a naneste štětcem na pleť, po 10 minutách setřete navlhčenou kosmetickou utěrkou.

Mandle

Mandle díky vysokému obsahu omega 3 a omega 6 mastných kyselin a vitamínu E, který je silným antioxidantem výrazně přispívají k regeneraci pokožky a vyhlazení vrásek

Reklama

Recept: 3 polévkové lžíce rozemletých mandlí smíchejte s výluhem z měsíčku lékařského a pár kapkami olivového oleje tak, aby vznikla jemná kaše, tu pak naneste na pleť a po 15 minutách opláchněte vlažnou vodou.

Okurka

Minerální látky, které jsou v okurce obsaženy, zásobují pokožku vlhkostí, díky čemuž je pak hladší a jemnější. Vitamíny v ní obsažené mají stahující účinky, vitamín C jako silný antioxidant ničí volné radikály a zpomaluje stárnutí pokožky.

Recept: na vyhlazující masku rozmixujte v mixéru polovinu středně velké okurky a přeceďte. 2 lžíce šťávy smíchejte se 3 lžícemi bílého jogurtu nebo tvarohu, naneste na vyčištěnou pleť a nechte působit 15 minut, poté omyjte vlažnou vodou.

Olivy

Vyhlazují pokožku a mají zklidňující účinky. Mastné kyseliny obsažené v olivovém oleji intenzívně ošetřují a vyživují všechny typy pleti, mononasycená kyselina olejová má omlazující účinky a látka zvaná oleuropein je silným antioxidantem, který ochraňuje pokožku před stárnutím.

Recept: jemně zahřátý kvalitní olivový olej lisovaný zastudena jemně vmasírujte do navlhčené pokožky, můžeme použít jako noční péči a olej nechat působit celou noc.

Jablko

Toto ovoce dodává pleti energii, kyselá jablka obsahují jemné ovocné kyseliny, které stahují a posilují pleťové buňky a podporují jejich obnovu. Pektin obsažený v jablku vyhlazuje jemné vrásky a hydratuje, díky čemuž je pokožka hladší a pružnější.

Recept: připravte si vitamínovou masku, která dodá energii mdlé a unavené pleti energii: najemno nastrouhejte jedno kyselé jablko, přidejte lžíci medu a smíchejte, poté aplikujte na pleť i dekolt a po 20 minutách smyjte.

Měsíček lékařský

Tato bylina má ze všech rostlin největší léčebný i omlazující potenciál v péči o pokožku. Mimo to má také silné hojivé i regenerační účinky. Výluh z této byliny tonizuje, hydratuje, má omlazující účinky a přispívá k vyhlazení vrásek. Tato skutečnost je způsobena vysokým obsahem silic, saponinů, karotenoidů, flavonoidů a dalších polyfenolických látek.

Příprava výluhu: 1 polévkovou lžíci zalijeme 250 ml vařící vody a necháme louhovat 10 minut, poté přecedíme a vlažný aplikujeme ráno a večer kosmetickým tamponem na pleť.

Přírodní kůry aplikujte 2 x až 3 x týdně a budete příjemně překvapeni jejich účinky, pleť bude vyživená, hydratovaná, také budou zřejmé omlazující účinky.

Reklama

Autor: Eliška Kouřilová, 18.11.2021

Přečtěte si více na téma

Reklama
Reklama

Komentáře

Žádné komentáře.

Nový komentář

Pro vložení komentáře se musíte přihlásit.

Reklama