Klíčové slovo „avokádo“

Jednoduché recepty s avokádem, které zvládne každý

Má atraktivní exotický vzhled, příjemnou oříškovou chuť, a navíc je velice zdravé. Pokud jste avokádo ještě nezkusili, rozhodně si zaslouží vaši pozornost. Inspirujte se jednoduchými recepty, jak toto zelené ovoce v kuchyni zpracovat.

30.1.2024

Avokádo: Poznejte, kdy je v dokonalé kondici a zabraňte zhnědnutí

Sníst celé nebo zbytek vyhodit? Ne vždy se v receptu používá celé avokádo. Ale co se zbývající částí, která po nakrojení velice brzy zhnědne? Prozradíme, jak se dá zhnědnutí avokáda oddálit, a jak prodloužit jeho životnost.

28.12.2023

Svaly i mozek hořčík milují. Dopřejte jim ho, stačí správně jíst

Co spojuje hořkou čokoládu, ořechy a banány? Kromě skvělé chuti jsou bohatým zdrojem hořčíku. Ale nejenom ony. Které potraviny bychom měli do jídelníčku zahrnout, aby v něm bylo dostatečné množství hořčíku? A proč je tento minerál vlastně důležitý?

25.5.2022

Proti zánětům lze bojovat i jídlem. Které potraviny zařadit do jídelníčku?

Ačkoliv je zánět v mnoha případech prospěšný, protože přispívá k vypořádání se s infekcí a urychluje uzdravení po zranění, zejména chronický zánět v těle má spíše negativní dopady. Zklidnit tyto nežádoucí zánětlivé procesy dokážou i některé druhy potravin. Které z nich to jsou?

23.5.2022

5 úžasných pomocníků pro jarní detoxikaci organismu

Po dlouhé zimě volá naše tělo po vnitřní očistě. Vyslyšte ho a dopřejte mu zasloužený restart. Za jarní detoxikaci se náležitě odmění, pozitivní účinky pocítíte záhy na těle i na duši. Pročistit organismus nemusí být navíc nikterak složité, jednoduše stačí do jídelníčku zařadit vhodné potraviny. Vybrali jsme pro vás 5 favoritů, kteří si v tomto směru vedou skvěle.

15.3.2022