Klíčové slovo „avokádo“

Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.

Čím nakrmit mysl? Seznamte se s potravinami proti zapomínání

O zdraví organizmu se náležitě staráme. Staráme se dostatečně i o správné fungování mozku? Jak je možné, že už po třicátém roce zapomínáme? Proč jsme nesoustředění a nervózní? Odpovědí je váš jídelníček. Seznamte se s potravinami, které vyživují mozek.

Avokádo a jeho vliv na naše zdraví

Avokádo je poměrně ojedinělý druh exotického ovoce, plod hruškovce přelahodného. Zralý plod je zvenku tmavozelené až černé barvy, uvnitř měkký a světle žlutý. Dužina se krásně roztírá. Uprostřed plodu se nachází kulatá nejedlá pecka, která dobře naklíčí i v květináči. Avokádo bývá 7 až 20 cm dlouhé. Zralé plody mohou vážit od 100g až do 1kg. Běžná roční sklizeň z jednoho stromu je kolem 120 avokád.