Klíčové slovo „mandle“

Nejzajímavější zdravotní benefity mandlí

Pokud se na vašem talíři neobjevují mandle příliš často, neděláte úplně dobře. Působí pozitivně na srdce, krevní tlak i hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Navíc chrání před volnými radikály, a dokonce jsou vhodné nejen při sportu, ale také při dietě.

18.12.2023

Mléko bez mléka? K výrobě mandlového stačí pouze 2 suroviny!

Rostlinná mléka jsou zajímavou alternativou běžného kravského mléka. K těm nejchutnějším z nich patří mandlové mléko, které je bohaté na mikroživiny a obsahuje jen málo kalorií. Není v něm žádná laktóza a bez obav si ho mohou dopřát i vegani.

7.11.2023

Jarní, podzimní, celoroční. Únavu vyženete průzkumem lednice

Ráno s nadšením vyskočíte z postele plni energie. Těšíte se na nový den a broukáte si oblíbenou melodii. Celé dopoledne se usmíváte. Že to není váš případ? Pak vás možná trápí dlouhodobá únava. Představíme vám potraviny, které bojují proti únavě a dodají vám dostatek energie. Některé z nich umí probudit hormony štěstí.

TOP 15 potravin pro posílení imunity

Imunitní systém je důležitý obranný štít, který naše tělo chrání před škodlivými vlivy včetně virů, bakterií a dalších patogenů. Aby ale dobře fungoval a byl účinnou prevencí nemocí, je třeba o něj řádně pečovat. Posílit ho může i změna v jídelníčku. Které potraviny by v něm neměly chybět?

25.12.2022

Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.