Klíčové slovo „jablko“

Vůně z trouby: Jak na lahodná pečená jablka

V chladných podzimních a zimních dnech čerstvě upečená jablka tělo krásně prohřejí. A nejen je, nasládlá chuť se skořicí totiž zaručeně potěší chuťové buňky. Naučte se připravovat pečená jablka plněná, stejně jako jednoduše rozkrájená na plátky či kostičky.

24.11.2023

Urodilo se hodně jablek? Poradíme vám, jak je zpracovat

Už nevíte, co s nimi? Obsypané jabloně vykouzlí úsměv na tváří každému zahrádkáři. Pokud se ale poštěstí a úroda je vskutku bohatá, vyvstává otázka, jak všechna ta voňavá jablíčka zpracovat. Vyřádit se s nimi můžete v kuchyni, případně je šikovně uskladnit.

12.11.2022

Co s přemírou jablek? Vyzkoušejte skvělé recepty na sladké i slané pokrmy

Máte velkou úrodu jablek? Co s nimi? Poradíme vám pár tipů a receptů, jak je zpracovat. Můžete si vyrobit skvělé nápoje, koláče i slaná jídla.

Anti aging z přírody - cesta ke krásné pleti

Příroda nabízí obrovské možnosti v péči o pleť a její mladistvý vzhled, extrakty z ovoce, zeleniny a bylinek zásobují pokožku obličeje důležitými živinami, vitamíny, minerály, organickými i mastnými kyselinami. Pokud využijete této příležitosti a budete pleť svědomitě ošetřovat pomocí těchto přírodních pomocníků, výsledek se brzy dostaví. Tady je několik tipů na zaručené omlazovače pokožky.

Borůvky a brusinky vyčistí krev. Které další potraviny to umí?

Zařadit do jídelníčku pravidelně potraviny na pročištění krve je nejlepší prevencí před infarktem a mrtvicí. Většinu z nich máte v lednici nebo ve spíži. Které potraviny pomáhají pročistit krev?